1500 Queensland lärare att skolade på STEM

1,502 Queensland statliga skollärare har börjat studera i en av sju onlinekurser med Griffith University och Queensland University of Technology för att förbättra sina kunskaper inom vetenskap, teknik, teknik och matematik (STEM).

Programmet är en del av den statliga regeringens AU $ 3.000.000 STEM professionell utveckling program, som syftar till att stödja lärare att leverera ämnen som prep till år 10 digital teknik, primär vetenskap, år 7 till 9 matematik och naturvetenskap, och år 11 och 12 matematik B, kemi och fysik ämnen.

Enligt utbildningsminister Kate Jones, hålla lärare uppdaterade med kunskap och förståelse i att leverera STEM utbildning kommer bättre förbereda studenterna för jobben i framtiden.

“Lärarna är avgörande för vår framgång i att bygga skolor i framtiden och STEM professionell utveckling program i slutändan kommer att gynna eleverna samt”, sade hon.

Vi blev överväldigade med applikationer för professionella utvecklingsprogram med mer än 2500 lärare tillämpar.

Av de 2500, 500 anmält sig för vidareutbildning i kodning och robotik, är ett område Jones sade en prioritet för delstatsregeringen.

I december lovade den federala regeringen AU $ 48.000.000 för att förbättra STEM och skrivkunnighet, tillsammans med AU $ 51.000.000 för att hjälpa australiska studenter anamma den digitala tidsåldern och förbereda för framtida jobb.

AU $ 51.000.000 kommer specifikt gå till bildandet av IT sommarskolor för elever i år 9 och 10, en årlig “knäcka koden” konkurrens för dem som år 4 till 12, och online dator utmaningar för år 5 och år 7 studenter.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, Quantum computing kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Lärarna kommer också att få hjälp med tillgång till online-support för att framställa digitala teknikbaserade läroplan aktiviteter.

De femåriga kontanter injektioner utgjorde en del av regeringens 1,1 miljarder AU $ National innovation och vetenskap agenda.

Också på tisdag, meddelade Queensland regeringen en tvåårig AU $ 400.000 finansieringsavtal med Open Data Institute Queensland (ODIQ), den första australiska nod i brittiska institutet.

Minister för innovation, vetenskap och den digitala ekonomin och minister för småföretag Leeanne Enoch sade att hon förväntar sig att samarbetet gör det möjligt för regeringen att utnyttja institutets lokala och internationella öppna uppgifter gemenskap, som inkluderar startups, företag, forskare och den akademiska världen.

Innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik, innovation, Apples misslyckades mode gamble

“Nationellt har värdet av dessa uppgifter har uppskattats till upp till $ 25 miljarder dollar per år och om vi kan utnyttja denna potential är uppenbart nyttan för Queensland ekonomin”, Enok sade i ett uttalande.

Öppen data är en av byggstenarna för att skapa kunskapsbaserade jobb i framtiden. Det kan göra det möjligt för forskning och innovation, stimulera startups, öka produktiviteten och bygga vidare på våra naturliga fördelar.

Inom den statliga regeringens öppna dataportal Enok sade att det finns över 2000 datauppsättningar och nästan 8000 resurser på nätet, som täcker trafik, transport, sjukvård, brottslighet, markanvändning, tidvatten och luftkvalitet.

“Vi vill se till att dessa data är fritt tillgängliga och kan användas antingen för att skapa applikationer, skapa forskningsprogram, starta nya företag, eller bidra till att förbättra statliga tjänster”, sade hon.

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Apples misslyckades mode chansning