$ 199 2-in-1s kan innebära ett hot mot både Chromebook och PC-industrin

Nästa månad ser Acers $ 199 Slå släpps One 10 Windows 10 drivna 2-i-1, och det har alla kännetecken av att vara ett spel växlare. Om att “spelet förändras” är en bra sak men återstår att se.

Det är allmänt känt i PC-industrin att priset är kung. Visst, människor älskar att fantisera om en äga en big-pengar systemet packad med det senaste inom högpresterande kisel, verkligheten kommer sedan längs och gör dem ompröva sina hedonistiska sätt.

Acers Switch One 10 är en 2-i-1 som har skalats tillbaka till vad du förväntar dig av en $ 200-systemet. Det har en 10-tums multitouch skärm (det finns ingen spec om resolutionen, så jag förväntar mig att det 1366 x 768 panel), en quad-core Intel Atom-processor och 2 GB RAM (detta har otvivelaktigt valts eftersom om systemet hade 4 GB RAM-minne, skulle Microsoft ut Acer en större licensavgift för Windows 10).

När det gäller kostnadsmedvetna köpare berörs, här är ett system som kontrollerar alla rutorna. Det kör Windows 10, den har en quad-core “Intel inside”, och det gör den transformerande sak från en bärbar dator till en tablett. Och det faktum att det kör Windows ger det en verklig fördel över dem som kanske överväger att köpa en Chromebook, men som är oroliga för att om de kunde leva utan Windows.

Det är ett spel växlare, eller hur? Ett eller annat sätt, du satsa det kommer att bli.

En av mina största bekymmer är att denna strategi känns väldigt mycket som netbook strategi som OEM provat nästan ett decennium sedan. Debuterade 2007, idén bakom netbook var enkel – det var tänkt att vara en mindre, billigare laptop. Och folk älskade dessa saker eftersom de var små, och ännu viktigare, billigt. Köpare – konsumenter och företag – älskade dem så mycket att senast 2009, många av de stora OEM blev orolig att netbooks var cannibalizing försäljningen av mer avancerade bärbara datorer och började ställa krav cripplingly låga systemkrav på dem. Lockade av det låga priset, människor hålls köpa dem, men de var besviken över prestanda de erbjuds.

Vid utgången av 2012 hade de flesta OEM drog proppen på netbooks.

Nu kommer vi inte att ta reda på hur bra – eller dåligt – dessa tabletter är tills de släpps i juli, men de problem som vissa Surface Pro 4 ägare har haft att göra med tyder på att det är svårt nog att bygga en bra tablett när OEM inte begränsas genom att sälja den för $ 199.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Men bra eller inte, är att $ 199 prislapp kommer att vara attraktivt för köpare.

Flipside är att denna tablett kan vara bra, men även som inte bådar gott för PC-industrin som helhet. 2-i-1: or och konvertibler är den enda delen av PC-marknaden som är att visa några tecken på tillväxt, och om Acers $ 199 är en framgång, som kommer att sätta press på andra OEM att följa efter, och vi har en annan race to the bottom på våra händer.

Och det är det sista som OEM vill ska hända.

iOS 10 och Android N: Pålnings mer glasyr på en inaktuell tårta, iOS 10 låter dig ta bort lager program från din iPhone, iPad och iPod touch, Apple WWDC 2016: 12 stora hämtställen, iPhone efterfrågan “kommer att förbli svag tills åtminstone i början av nästa år “, hävdar Foxconn ordförande, Förvandla din iPhone eller Android smartphone i en satellittelefon

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus