2013 prognoser för företag sociala medier

Vad kommer 2013 håll när det gäller hur företag använder sociala medier till hur de fungerar? Eller kanske rättare sagt, på det sätt som de befinner sig i allt högre grad omgiven av alla saker sociala? Som organisationer förbereda sina strategiska planer för 2013, ibland känns det som, vi har varit på detta löpband för ett bra tag nu, men sociala medier känns fortfarande som en utmaning att utöva effektivt som det någonsin varit.

Ett betydande hinder står ut på denna punkt: Bristen på sociala medier förtrogenhet och kompetens inom organisationer på en ledningsnivå. Det är nu klart att detta har hållit sociala medier på armlängds avstånd för länge. En Harvard Business Review kolonn denna vecka observerats som mycket

Ett närbesläktat problem är att den disciplin utgör fortfarande ett mycket annorlunda sätt att arbeta än många organisationer är vana vid. Men oavsett frågor, och det är bra många, organisationer jag har talat med under det senaste året verkar nu inse den sociala världen inte kommer bort någon gång snart. Många av dem är nu gör planer i enlighet därmed.

Sådana planer måste ta mycket hänsyn till idag: Galaxen av produkter och sociala medietjänster som finns idag, de många konkurrerande strategier och tekniker som organiations kan använda – och även ändlös parad av sociala nätverk själva – har lett till att många en organisation direkt mot analys förlamning. Många har nöjt sig med att vänta pionjärerna att ta pilarna för dem och bara kopiera vad som fungerar. Lyckligtvis några av de ledande organisatoriska trender vi ser i dag fokuserar mycket mer operativt och praktiskt än någonsin tidigare. i synnerhet som ett primärt mål, försöker skapa talan ordning ur sociala medier kaos. Övergången från deltid sociala medier kommitté till fullt bemannad kommandot sociala medier centrum är ett utmärkt exempel på denna utveckling.

Faktum är att många företag är nu upptagen omorganisera deras sociala medier ansträngningar att skala upp dem, få dem att ha större effekt, och att ta itu med vad som verkar annars vara en ohållbar takt med den tekniska utvecklingen. Målet i stort sett densamma som alltid: att dra nytta av den rika potential som många organisationer känner att de är ännu inte når med social. Detta betyder oftast sätt att bättre kontakt med sina primära intressenter (arbetare, kunder, partners) i de nya kommunikationskanaler som många av oss har flyttat, samtidigt utnyttja mer effektiva sätt att arbeta och skapa ett ömsesidigt värde där.

Det finns goda nyheter i vår sociala tjänsteresa samt: Verktygen, plattformar, strategier och metoder för socialt företagande är på sin högsta nivå av mognad någonsin, även om det är inte alltid att säga mycket på nya områden såsom sociala analyser, förskjutningen av social till mobila enheter, och ökningen av line-of-business integration. Trots detta – och faktiskt, på grund av dessa framsteg särskilt – vi kommer att se en högvattenmärket i 2013 som organisationer sätta social i mitten av hur de fungerar som aldrig förr. Detta är inte en förutsättning, men trender baserat på vad en del ledande företag för närvarande har planerat detta år. Jag ska försöka att citera dem när vi går längs nedan.

Förra veckan jag sammanfattade, de stora trenderna i socialt företagande under 2012. Nu är det dags att ta en titt på vad som finns på kranen för detta år. Här är elva av de viktigaste områdena av intresse för företagen när de försöker att bättre anpassa sig till sociala medier och bli mer effektiva på att skapa betydande värde med det.

Naturligtvis kommer en hel del mer än vad som finns på denna lista faktiskt hända i 2013, inklusive ett antal saker som vi kan ännu inte föreställa sig. Till exempel, jag misstänker att vi har inte sett slutet på den sociala medier upproret meme (se Mashable för en stor lista över de särskilt historiska artiklar i 2011). Många tror att det är allt som leder fram till en Corporate våren. Men om, beteende uppgifter om-konsumenter är ens i närheten, är detta redan pågår som arbetstagare använder de verktyg som de väljer och betalar för att kommunicera och samarbeta.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Men övergången till sociala medier i år kommer i själva verket inte vara revolutionerande för de flesta organisationer, det kommer helt enkelt att vara praktisk nödvändighet. Som jag vilja säga, har en miljard människor förändrat sin kommunikation och interpersonella vanor under de senaste fyra åren. Företag kan bortse från detta för kanske lite längre i vissa fall, men inte om de vill stanna relevant eller frisk. Det kommer att bli ett spännande år för socialt företagande runt, inte bara eftersom mycket av hype har dragit sig tillbaka, men eftersom vi nu bara få arbete, som så många aktuella exempel har visat.

Vänligen bidra med dina egna förutsägelser eller dela länkar till din favorit sociala medier predition lista för 2013 i kommentarerna nedan.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Elva Förutsägelser för socialt företagande under 2013