5000 robotar inställd på att kartlägga miljontals galaxer i 3D

Tusentals robotar snart att inleda ett projekt för att skapa 3D-kartor över galaxer att ta reda på hur mörk energi påverkar utrymme.

The Dark Energy Spektroskopiska Instrument (DESI) projekt, varav medlemmar inkluderar Berkeley, University of California, Yale, och Durham University, har erhållit godkännande från US Department of Energy att gå vidare med skapandet av 5000 robotar som kommer att lanseras från jord i 2019.

Enligt Lawrence Berkeley National Laboratory, som meddelade systemet varje finger-bredd, kommer 10-tum lång cylindrisk robot punkt fiberoptiska kablar i galaxer, stjärnor och kvasarer. Tio spektrografer för att mäta inkommande ljus från fibrerna kommer också att utvecklas.

Detta ljus berättar om egenskaperna hos de galaxer, stjärnor och kvasarer, och viktigast av allt, hur snabbt de rör sig bort från oss – ljus från föremål som rör sig bort från oss skiftas till rödare våglängder ( “rödförskjutning”) “forskarna säger.” Dessa uppgifter kan hjälpa oss att lära mer om vilken typ av mörka energin som driver den accelererande expansionen av universum.

Labbet säger att DESI kommer att ge “en djup blick bakåt i tiden, upp till 11 miljarder år sedan”.

Under den femåriga uppdrag, kommer robotarna gå igenom målet objekt flera gånger varje timme. Robotarna kommer kartlägga ungefär en tredjedel av himlen, och genom att samla in information om kluster och mönster, forskare som deltar i projektet hoppas att bättre förstå galax evolution, mörk materia och energi som har en hand i att forma galaxer.

Den DESI karta över galaxer kommer att avslöja mönster som är resultatet av samspelet mellan trycket och gravitation i de första 400.000 år efter Big Bang “, säger Daniel Eisenstein vid Harvard University, en DESI talesman.” Vi kommer att använda dessa subtila fingeravtryck för att studera expansions universums historia.

Nu godkännande har beviljats, så sex stora linser värde av cirka $ 1.000.000 vardera och mäta upp till 1,1 meter i diameter kommer att beläggas med en ny antireflekterande beläggning och fast att bli en optisk corrector för användning av DESI.

Apple lanserar iPhone 7: En brygganordning för 10-årsjubileum iPhone i 2017, Apple syftar till att göra Apple Watch mer engagerande, iPhone 7 och iPhone 7 Plus: Nya funktioner höjdpunkter, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden

En prototyp dubbade ProtoDESI är installerad på Mayall teleskop i Arizona och väntar på en två månader lång rättegång. Piloten kommer att använda fyra små robotar för att testa DESI fiber positioneringssystem och andra komponenter.

Desi omfattar cirka 300 forskare från ca 45 institutioner världen över.

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Apples misslyckades mode chansning

Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik, innovation, Apples misslyckades mode chansning, Innovation,? Koreas Minkonet sätter infödda objektannonser ovanpå sin VR streamingtjänst, telekom, Samsung och T-Mobile samarbeta på 5G prövningar

? Koreas Minkonet sätter infödda objektannonser ovanpå sin VR streamingtjänst

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar