ACCC skär samtal, SMS-avgifter för operatörer

Den australiska konkurrens- och konsument kommissionen (ACCC) har publicerat sitt slutliga beslut om grossist prisreglering för att ta emot samtal och SMS-meddelanden i Australien, säger att mobiloperatörer kan ta ut varandra och fastnätsoperatörer 1,7 cent per minut för samtal, och 0,03 cent per SMS.

Den kurs som skall debiteras för samtal minskade med mer än hälften, från 3,6 cent per minut ner till 1,7 cent, med ACCC att säga att det hade grundat sitt beslut på jämförande avgifter runt om i världen.

“I Australien, är majoriteten av mobilsamtal och SMS bedrivs 3G-nät, som är mer effektiva än de 2G-nät som används i större utsträckning utomlands” ACCC kommissionär Cristina Cifuentes förklaras på måndag eftermiddag.

De mobila nät i Australien utför också en mycket större mängd datatrafik än utländska nätverk. Dessa funktioner minska kostnaderna för samtalsterminering på australiska nätverk och har beaktats i beslutet.

Cifuentes tillade att detta pris kan sjunka ytterligare en gång voice over-LTE (Volte) IT-tjänster rullas ut i framtiden.

“Den ACCC kommer att övervaka den planerade utbyggnaden av röst över 4G-tekniken, som kan vara så snart som senare i år. Om det finns bevis för Voice over 4G ta upp som påverkar kostnaderna för samtalsterminering på australiska nätverk kan ACCC granska reglerade priser “, sade hon.

Vodafone Australien förra veckan meddelade att det har för avsikt att föra Volte och Wi-Fi-samtal till sitt nätverk snart.

“Vi lanserar, mycket snart, voice over LTE och även Wi-Fi-samtal”, VD Inaki Berroeta bekräftade förra onsdagen.

Kvantberäkning kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Telstra lanserar Global Media Network för leverans av innehåll; Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning, Foxtel bekräftar NBN erbjuda nästa månad

Optus tidigare denna månad meddelade också en Wi-Fi-samtal app, som gör det möjligt för sina kunder att ringa och ta emot samtal och texter till fasta och mobilnummer globalt via ett Wi-Fi-anslutning snarare än genom användning av 2G eller 3G-nät.

ACCC också beslutat att reglera för första gången grossist kostnaden att nätoperatörer kan ladda varandra för att ta emot textmeddelanden över nätverk, om att detta skulle vara 0,03 cent per SMS.

“Detta pris håller hastigheten föreslås i ACCC utkast till beslut. Den är baserad på nätkapacitet och utrustning som används för att bära SMS på australiska nätverk, och ligger långt under dagens kommersiella priser för SMS uppsägning”, säger Cifuentes.

ACCC hade meddelat sin offentliga utredning av mobil station Access Service (MTA) i maj förra året, efter en lång översyn i tjänsten.

Telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, telekom, Telstra lanserar Global Media Network för leverans av innehåll; telekom, Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning, telekom, Foxtel bekräftar NBN erbjuda nästa månad

Konsumenten vakthund avslöjade sin avsikt att reglera SMS prissättning på den tiden, med Telstra och Vodafone invändningar mot detta.

“Vi ser lite nytta i att reglera grossist SMS som våra kunder redan har tillgång till obegränsad SMS på våra mest populära planer och kan välja från en mängd alternativ med uppkomsten av smartphones, meddelande applikationer och sociala medier,” en talesman från Telstra sa.

Medan Vodafones chef för den allmänna ordningen Matthew Lobb tillade att SMS reglering skulle innebära “onödig byråkrati”, Optus, å andra sidan, välkomnade beslutet.

“Optus har varit den ledande förespråkare för lägre SMS uppsägning. Optus välkomnar beslutet av ACCC och ser fram emot väsentligt lägre termineringsavgifter, vilket bör öka pris flexibilitet för mobiloperatörer,” en talesman för Optus sade i ett uttalande vid tidpunkten .

I synnerhet ACCC beslut kommer att bidra till Optus fortsätta att erbjuda obegränsad SMS till kunder på vår marknadsledande Min plan Plus planer. Trenden är tydlig: Kunderna vill ha enklare, mer transparent telekommunikations prissättning. Detta beslut kommer att bidra till att detta resultat.

I september, Vodafone betonade i sin inlaga till ACCC att Telstra hade gynnats genom att inte föra vidare MTA minskningar av sina kunder efter grossistkostnader hade minskat från 21 cent per minut till 3,6 cent per minut under 2003 och 2014.

“Telstra har infört Telstra Hemtelefon Pinnacle som inte erbjuder obegränsad fasta till mobila samtal. Emellertid kostar denna plan $ 85 per månad! Vi beräknar den ökade marginalen på detaljhandels FTM samtal har bidragit till Telstra härrör AU $ 1,4 miljarder dollar orealiserade konsumentfördelar från bristen detaljhandeln FTM genomslag “, säger Vodafone [PDF].

Otvetydigt den stora förmånstagare av brist på (eller fördröjd) FTM passera är Telstra på grund av dess fortfarande dominerande andel abonnemang för fast telefoni.

Däremot, MTA minskningar har oproportionerligt negativ inverkan på Telstras konkurrenter på marknaden för mobila tjänster – igen ett resultat som gynnar Telstra och är till förfång för LTIE [långsiktiga intressen slutanvändare].

Optus, i sin inlaga [PDF], tog också farhågor för att en inkonsekvent MTAS beslut kan dra nytta Telstra på bekostnad av andra, som den sittande Telco inte behövde betala tillträdesavgifter för samtal mellan sin egen fasta och mobila nät.

“Att ge ytterligare juridiskt bistånd till Telstra kommer inte att främja LTIE, och kommer sannolikt att resultera i ytterligare befästa Telstra dominans på den mobila marknaden och över andra kommunikationsmarknader”, säger Optus.

Telstra, hade dock hävdat [PDF] att en konsekvent strategi skulle vara olämpligt och onödigt, eftersom de nuvarande förordningarna “fungerar bra” för konsumenterna.

ACCC publicerade sitt förslag till beslut i frågan i maj 2015 sade vid den tidpunkt då skulle samtal att debiteras 1,61 cent per minut, och textmeddelanden på 0,03 cent.

Den nya prissättningen träder i kraft från den 1 januari 2016 och kommer att fortsätta att gälla fram till 30 juni, 2019.

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Telstra lanserar Global Media Network för leverans av innehåll

Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning

Foxtel bekräftar NBN erbjudande nästa månad