Accenture grupp nät $ 77 för e-hälsa

Accentures belöning för att vara huvudet av konsortiet som ansvarar för utvecklingen av regeringens personligen styrda elektroniska patientjournalen (PCEHR) systemet kommer att vara $ 47.800.000.

I går kväll, hälsominister Nicola Roxon kontor meddelade officiellt att Accenture hade valts ut för att bygga IT-infrastruktur för sin patientjournal system, som har förbundit sig att ha tillgängliga för australier i juli nästa år.

“Ett konsortium lett av Accenture har valts som National Infrastructure Partner för utveckling av PCEHR systemet” Roxon sade i ett uttalande.

Accenture kommer att vara ansvarig för att utforma och bygga fysiska PCEHR systemet, som kommer att användas av människor för att registrera och visa sin e-hälsojournal.

Accenture hade vunnit kontrakt som grundar sig på sin leverans av Singapores nationella elektroniska patientjournaler tidigare i år, enligt Roxon.

Konsortiet kommer att utveckla internetportaler för användare att kontrollera och granska sina register och för vårdpersonal att visa och uppdatera en patientjournalen. Det kommer också att se till att en verifieringskedja föreligger, som visar när och av vem en patientjournal nås, samt ge ett rapporteringsverktyg som visar prestanda och användning av systemet.

Oracle och Orion Health är en del av konsortiet och får betalt $ 11.000.000 och $ 17.800.000 respektive för licensiering för att möjliggöra portalfunktioner och tillgång till elektroniska patientjournaler från förråden. Detta medför kostnader för att anställa konsortiet till $ 76.600.000.

“En viktig ansvar National Infrastructure Partner kommer att vara att se till att PCEHR systemet har hög tillgänglighet, bland annat i en medicinsk nödsituation, och att det fungerar effektivt och säkert för patienter och vårdgivare både”, sade Roxon.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär