ACMA spruiks standard sakernas spektrum över hela världen

Den australiska kommunikation och mediemyndigheten (ACMA) har tagit upp frågor i samband med licensiering spektrum för sakernas Internet (IoT), argumenterade för ett standardspektrum för alla enheter över hela världen – eller, alternativt, sensorer som kan identifiera vilket land en enhet arbetar i.

Den ACMA chef för Operations, tjänster och tekniker, Mark Loney, talade vid RadComms evenemanget i Sydney på torsdag, redogjorde för de utmaningar som i sakernas, förklarar att det finns risker efterlevnads inblandade i båda enheterna och driftsättning.

“I anordningar, är det runt tillverkning och leverans”, Loney förklaras.

Vi känner alla till globaliseringen av tillverkningen, leverans och standardisering, men vi ser dem att kollidera i vissa fall med nationella arrangemang spektrum.

Närmare bestämt kommer enheter tillverkas i stor skala utan att ta hänsyn till de olika IoT spektrumband som används i varje land de sedan skeppas ut till – särskilt när de fattar beslut leverantörskedjan har ingen kunskap om licensiering spektrum.

“Som försörjningskedjor globalis, vi alltmer ser att överensstämmelse med regleringar leds av huvudkontoret i motsats till en lokal leverantör med teknisk expertis, och så det betyder att du kommer att sluta med licensen förs in bulk i Australien och andra länder som faktiskt konfigurerade för arrangemang på annat håll “, sade han.

Det är bara ett säljteam eller marknadsföringsteam … inte nödvändigtvis någon som vet om frågor enheten efterlevnad.

Även när det finns en kompatibel enhet, kan dess användning på fel frekvens också orsaka problem, särskilt när det finns ett stort antal av dem.

Kvantberäkning kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Telstra lanserar Global Media Network för leverans av innehåll; Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning, Foxtel bekräftar NBN erbjuda nästa månad

Loney använde utbyggnaden av radiofrekvensidentifiering (RFID) marker på bin av Australian Commonwealth vetenskaplig och industriell forskning Organisation (CSIRO) förra året som ett exempel på detta.

I augusti hade CSIRO samarbetar med Intel i ett försök att lösa försvinnande och död av honungsbin runt om i världen genom att installera Linux-baserade Intel Edison mikrosensorer på ryggen av bin för att spåra deras rörelser.

Dock hade marker använts på ett sätt som störde teleföretag som använder samma 900 MHz spektrumbandet.

“Den berömda – eller kända för oss, hur som helst – de” störnings binas: Så CSIRO gjorde några experiment, sätta en RFID-enhet på dem som var på fel frekvens och ganska hög effekt, så över våra gränser “Loney sa.

Sakernas Internet, Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät, Sakernas Internet,? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering, Internet of Things, IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney, Cloud, Ansluten, cloud eran behöver bättre nätverk

Det orsakade allvarliga störningar för Optus och Vodafone, och det var på överträdelse meddelanden, inte till CSIRO men för leverantören, som visste att de sålde.

Medan ACMA inte direkt kan reglera internationella normer på sakernas frekvensspektrum, kan det påverka dessa beslut, sade Loney. För att minska problemen med enheten efterlevnad och driftsättning har ACMA kommit fram till tre möjliga lösningar: En standardfrekvens över hela världen för alla IoT enheter, som regulatorn föreslås bör vara 915-928MHz bandet, en låg kostnad mottagare som vet vilket land anordningen är i, och en högre kostnad, mer komplex anordning-sensor som skall installeras på IoT enheter som kan identifiera exakt var den är, och därför vilket läge som ska arbeta i.

“[Det sista] alternativet, vilket kräver en tvåvägs nätverk i motsats till en enkelriktad sensor som bara sänder till en samlare, är att ha nätverket berätta att enheten i ett visst läge. Så enheten i en mening vet vilket land det är i, och att det ska fungera i läge 4 i stället för läge 1 “, förklarade han, även om han tillade att detta kommer med sina egna utmaningar.

Hur får man dem inbyggt i 40 miljarder enheter? Det måste vara en lösning som är kostnadseffektiv, de sakernas parametrar verkar betyda låga enheter, så mindre än AU $ 10, och långa batteri liv.

Den ACMA sa att det måste hitta företag att samarbeta med för att undersöka dessa alternativ mer fullständigt och komma fram till en lösning.

Den myndighet i december släppt en uppsättning av föreslagna regelförändringar spektrum syftar till att ge bättre tillgång för M2M operatörer som använder spektrum för IoT.

För närvarande, IoT och M2M operatörer tillgång spektrum enligt ACMA s radio Låg risk för störningar apparater (LIPD) Klass licens 2015, som i förväg godkänner användningen av radiofrekvensspektrum för vissa enheter som har en låg potential att orsaka störningar med andra enheter.

Ingår i förväg godkända listan redan finns garage dörröppnare, Bluetooth-enheter, stöldskyddsutrustning, e-tag system, trådlösa mikrofoner och WLAN-enheter. Om ACMA förslag går igenom, kommer fler IoT enheter läggas till listan som de kommer i utbredd användning.

Den ACMA tittar på att lägga till nya frekvensband för i marken extremt stor bandbredd sändare som används i automatiserade system parkering förvaltning, radiobestämning sändare som används som industriella sensorer, och analysanordningar som används för att detektera föremål i väggar, tak och golv.

Loney förklarade att LIPD licensiering – som avgående ordförande Chris Chapman beskrivs som “unsung hero” av Australiens spektrum ramverk förra månaden – fungerar på en “best-strävanden grund”.

Du kan inte riktigt effektivt samarbeta eller samverka med andra användare i bandet, samarbetet måste arbeta längre bak i distributionskedjan i termer av hur enheterna är konstruerade och utvecklas “, påpekade han.

Medan Loney sade att befintliga mobilnät kommer att utgöra “en stor del av sakernas internet lösning och infrastruktur”, erkände han användning fallet för låg effekt, ett stort område smalbandsnätverk.

Istället för att använda mobilnätverk för sakernas kunde smal låg effekt, långdistans, stort område nätverk som använder tillgängliga, olicensierade radiospektrum möjliggör utökad täckning och mindre komplicerade enheter med högre batteritid, vilket innebär fler anslutna enheter.

“Ett av resultaten av granskningen av 803-960MHz bandet var att göra några ytterligare spektrum för låg effekt, bred-nätverk, Lora LAN är ett exempel på detta”, Loney och tillade att det skulle sättas under en spektrumtillstånd klass licens från omkring 2021.

Det skulle vara Green spektrum på den punkten, för låg-drivna, WAN, eftersom de dominerande operatörerna kommer att ha gått ut.

Catherine Caruana-McManus, talade på uppdrag av sakernas Alliance på RadComms, sade att det har varit ett växande intresse i Lora nätverk.

“Vi ser på lokal nivå möjlighet runt låga drivna, nätverk långväga, LP-WAN, som aktiverar saker runt smarta städer”, säger Caruana-McManus.

Andres Torres, Ericsson strategisk marknadschef, förklarade att lågpris anordningar som är nödvändiga för att göra det möjligt för sakernas Internet kräver sin egen billig lösning, som eventuellt endast ges av smalbandsnätverk.

“Smal IoT … nyligen lanserade de normer som kommer att möjliggöra sakernas Internet för LTE,” Torres hävdade på torsdagen.

Och detta är mycket viktigt, eftersom LTE blir allmänt förekommande, är LTE i Australien ganska mycket täcker 90 procent av territoriet, eller befolkningen, men då LTE chipset är för dyra, och det har varit fallet under de senaste åren sedan LTE lanserades.

Om en styrkrets för LTE kostar AU $ 40, kan du inte ha en av dessa styrkretsar i var och en av enheterna.

Med dessa nya standarder, LTE chipset kommer att gå ner till så lågt som AU $ 5 … och det kommer att göra det möjligt för operatörer och bransch platser att använda LTE för att ansluta dessa sakernas Internet enheter.

Ericsson är tänkt att börja testar smal sakernas teknik i Singapore över Singtel 4G-nät i den senare hälften av 2016.

I Australien, fungerar lora teknik inom 918MHz-928MHz frekvensband, med både australiska start National smalbandsnät testar sin teknik på Sydneys North Shore i augusti över 10 basstationer som täcker 50-100 kvadratkilometer förra året, och vilande på telco Telstra testar LoRaWAN i Melbourne i november.

Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät

? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering

IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney

Ansluten behöver moln era bättre nätverk