Affärs Reimagined: Bokrecension

Google, som regelbundet toppar opinionsundersökningar av de bästa platserna att arbeta, gör mycket för sina förmåner samt för chansen att arbeta på något miljontals människor använder. Microsoft också regelbundet vinner utmärkelser för att vara en bra arbetsplats – så mycket för flexibla arbetsrutiner som för bekvämligheter som kemtvätt och välbefinnande centra på kontoret. Men för resten av oss, arbetar ofta fortfarande känns mer som The Office än en ny värld av teknik-befogenhet flexibilitet och produktivitet.

Efter timmar, Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, rörlighet, Kobo Aura ONE först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme, innovation, bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation

Vi kan ge våra favorit tabletter för att arbeta – i själva verket känner vi ofta att vi måste, eftersom datorerna och verktyg vi ska använda är långsamma, clunky och låst. Och i undersökning efter undersökning, är den stora majoriteten av de anställda i USA och Storbritannien urkopplad, oinspirerat och frustrerade. Men problemet är att tekniken har vi plockat att förändra verksamheten har inte förändrat processen att faktiskt få arbete, eller är det så att vi behöver ändra mer om arbetet än skärmen som vi gör det? När allt kommer omkring är den genomsnittliga kontoret fortfarande organiserade på samma sätt fabriker har varit sedan den industriella revolutionen – när effektivitet kom från standardisera tillverkningsprocessen, och du fick betalt för de timmar du arbetat i stället för värdet av det lossnade produktionen linje.

I Business Reimagined: Varför arbete inte fungerar och vad du kan göra åt det, Dave Coplin påpekar att denna klyfta mellan anställda och resultatet av deras arbete är ganska mycket garanterat att få oss att känna frånkopplad, just när vi behöver vara ” professionell, oberoende kreativa varelser som är anställda av våra företag för att hjälpa dem att uppnå stora resultat “. Och nej, det öppna kontorslandskap, eller skåp gård, hjälper inte – det är därför du ser så många människor bär hörlurar på jobbet. Sedan finns det överflöd av e-post, av vilka de flesta innehåller information bättre skickas via andra kanaler. Men tack vare samma tröghet som håller oss med hjälp av QWERTY-tangentbord i stället för den mycket effektivare Dvorak layout, håller vi med uppdraget vi vet – även om det inte ger oss rätt utrymme, fysiskt eller kreativt.

Är problemet att den teknik vi har plockat att förändra verksamheten inte har förändrat arbetet med att faktiskt få arbete, eller är det så att vi behöver ändra mer om arbetet än skärmen som vi gör det?

Vad är alternativet? Coplin är den främsta Envisioning officer för Microsoft i Storbritannien, så att du kan förväntar sig en handbok om hur du använder Office 365 och Windows Phone. I stället tar han en hård titt på flexibla arbetstider och upptäcker att anledningen till att vi fortfarande klämma oss in trångt pendeltåg och uthärda trafikstockningar är inte att våra chefer tror att vi inte kommer att hårt arbetande och engagerade när vi arbetar utanför kontoret – även om, som han påpekar, Marissa Mayers memo slutar fjärr arbetar på Yahoo, är vad som händer när chefer tror att en flexibel arbetspolicy missbrukas och att de inte har en effektiv förvaltning att ta itu med det på ett mindre svepande sätt.

Det största problemet visar sig vara att vi tror att våra konkurrenter kommer tror att vi slacking – eftersom vi är säkra på att de skulle skruva upp sig om de inte var vid sitt skrivbord. Och att ångest innebär att människor som inte tar upp flexibelt arbete ofta överansträngning och bränna ut sig försöker övertyga alla de verkligen fungerar.

Sann flexibla arbetstider är inte om att göra det lättare för föräldrar, eller till och med om att få nöjda medarbetare som är mer produktiva eftersom de har ett anständigt arbete / balans i livet, vilket är lika mycket som många företag hoppas på. Snarare handlar det om att byta hur verksamheten fungerar – med fokus på resultat och skapa befogenhet medarbetare som tar ansvar. Framgångsrik flexibel arbetstid tar en enorm kulturell förändring som går långt utöver distansarbete hävdar Coplin.

Coplin har utmärkta exempel på vad som fungerar bra och vad som inte gör det, plus tips för att ändra kulturen så att lokala, avlägsna och flexibla arbetstagare faktiskt kommunicera.

En del av hans lösning innebär vad folk har kallat “företag sociala” men kan vara bättre kallas “använda teknik för att hjälpa människor i ditt företag prata med varandra så att de kan ta reda på vad som händer”. Coplin har utmärkta exempel på vad som fungerar bra och vad som inte gör det, plus tips för att ändra kulturen så att lokala, fjärr och flexibla arbetstagare faktiskt kommunicera. Det finns några Microsoft referenser här, mestadels till Yammer, men också en spännande diskussion om att arbeta på “levande” information i molnet samarbeta snarare än att öppna upp Word och Excel-dokument som låter ungefär som visionen för framtidens kontor som Steve Ballmer nämnde i sin omorganisation memo.

Han ser också på den berömda Netflix presentation om hur man blir mer effektiv genom att lita på personalen att vara självdisciplin snarare än traditionellt hierarkiska och citerar Yammer Adam Pisoni i stor utsträckning på det sätt som företaget sköts. Hans beskrivning av vad en engagerande, kreativ, självstyrd demokratisk organisation kan se ut kommer att vara inspirerande eller frustrerande beroende på om du tror att ditt företag har en chans att göra övergången.

Den här boken gör lite mer än att du tror och fundera. Men om du funderar på hur företag kan göra arbete känns som ett sätt att bidra snarare än något att fylla tiden fram till nästa tweet, det är ett bra ställe att börja.

Affärs reimagined: varför arbetet inte fungerar och vad du kan göra åt det, av Dave Coplin, Harriman House, 98 sidor, ISBN: 9780857193315, £ 6,99 (pocket) / £ 2.99 (e-bok)

Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

De bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation