Amazon Kindle Fire vs Apple iPhone 4S: Nya plattformar för spelifiering?

Det vanligaste spelifiering plattform kan vara din vanliga PC webbläsare, vanligtvis nås via en bärbar eller stationär dator, men varje ny bit av personlig tech hårdvara har potential att öppna upp nya vägar. Till exempel har mobiltelefoner och surfplattor som iPad hade någon spelifiering framgång, särskilt när det gäller GPS-drivna platsspecifika spelfunktioner, såsom incheckningar på en viss plats.

De två senaste stora gadget meddelanden har potential att införa en ny publik både traditionella spel och de sociala och spelifiering erfarenheter vi är särskilt intresserade av här. En är Amazon Kindle Fire, den första tabletten som har en verklig chans att konkurrera med iPad, och den andra är Apples just meddelade iPhone 4S, en ganska betydande uppgradering (trots vad vissa säger) till iPhone-plattformen. Nu när vi har haft en vecka eller så för att smälta spec listor för varje enhet, här är varför vi är glada (eller inte) om varje enhet

Amazon Kindle Fire, Även om det har samma Kindle namn som de populära svartvita e-boksläsare, är den nya Kindle Fire en helt annat djur. Det är i princip en 7-tums Android tablett, men ta en cue från Apple, det insvept i vad som egentligen är en curerad upplevelse. Android är täckt med en egen touch-gränssnitt, Amazon erbjuder sin egen App Store, och systemet är prissatt till nästan vara ett impulsköp.

Amazon vet att omfamna speltillverkare är nyckeln (en slutsats som Apple tog alldeles för många år att omfamna), och även den ursprungliga e-bläck Kindle har Scrabble och några andra grundläggande spel. Men på Kindle Fire lanseringen en av de största punkter var sitt stöd för spel som Angry Birds och Plants vs Zombies.

Kindle Fire har några allvarliga begränsningar, dock. Amazon App Store kommer inte att ha tillgång till nästan lika många program som Android Market, och denna uppsplittring av Android app butiker gör det svårare att se ditt spel eller spelifiering app är i alla rätt app butiker för alla de olika enheter som du vill att nå människor på.

Och även med en viss nivå av Flash stöd, kan vi inte föreställa några webbaserade spel kommer att spela särskilt bra på Kindle Fire, om du vill använda Facebook eller webb-baserade spel.

Apple iPhone 4S, iPhone är redan en stor spelplattform, med tillgång till en enorm App Store (om än en med en ganska hög inträdeshinder) och den typ av alltid-på plats funktioner som gör check-ins enkelt och en inbyggd i spel plattform i underutnyttjade Apple Game Center. Det Game Center plattform att få några nya uppdateringar i form av iOS5, som vi kommer att prata om i ett kommande inlägg. Lägga till överklagandet är den nya dual-core processor i iPhone 4S, nästan lika kraftfullt som en i iPad 2, som vi skulle läsas som en seger för speltillverkare.

Å andra sidan har iPhone haft en dedikerad Facebook app för en lång tid (med en iPad-version bara ansluta den här veckan), men appen saknar spelfunktioner som vi är intresserade av att använda. Och så mycket har skrivits om plattformens brist på Flash stöd som vi nämner det bara i förbigående.

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Om du är en Game Maker eller en marknadsförare intresserade av att lägga spelifiering funktioner, frågar vi: Planerar du att specifikt rikta någon av dessa två plattformar? Om så är fallet, varför eller varför inte? Är plattforms fragmentering en fara för den gränslösa spelifiering, som måste vara lätt att använda framför allt annat?

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell