Amazon meddelar WorkMail allmän tillgänglighet

Amazon har meddelat att det öppnar upp sitt företags molnbaserade e-post och kalendertjänst allmän tillgänglighet nästan ett år efter första tillkännage WorkMail.

I ett blogginlägg av Amazon Web Services (AWS) chef evangelisten Jeff Barr på måndag, sade Amazon förhandsgransknings läget har nu avslutat, med tjänsten allmänt tillgänglig i tre AWS regioner.

“Jag först skrev om Amazon WorkMail förra året när vi gjort den tillgänglig i förhandsgranskningsform. På den tiden, konstaterade jag att Amazon WorkMail är en hanterad kalender och e-postlösning som körs i molnet och fungerar med din befintliga stationära och mobila klienter” barr sagt.

WorkMail säkerhetsfunktioner och kontroller … inkluderar styrplats, kryptering av lagrade data, meddelande skanning för spam och virusskydd, och politik och åtgärder för att styra mobila enheter.

Jag är glad att kunna meddela att Amazon WorkMail är nu allmänt tillgänglig i tre AWS regioner: US East (Northern Virginia), US West (Oregon), och Europa (Irland).

WorkMail byggdes som en infödd back-end supportlösning för Microsoft Outlook på Windows och Mac OS X, och kan integreras med flera befintliga företagskataloger, inklusive Microsoft Active Directory. Brevlådor kan även synkroniseras med iOS, Android, Amazon Fire, och Windows Phone-enheter som använder Microsoft Exchange ActiveSync-protokollet.

Amazon torgför det faktum att IT-avdelningar i företag som använder WorkMail inte skulle behöva oroa sig för eller betala för extra hårdvara, mjukvara, licenser, plåster, eller uppgraderingar av systemet, med kunder endast betalar för brevlådor de skapade. Det är fortfarande kunna styra enhetskryptering, lås, lösenordskrav, och fjärradering system genom AWS Management Console, dock.

Enligt Barr, AWS lagt till fler säkerhetsinriktade funktioner till Amazon WorkMail under förhandsgranskningen, inklusive integration med AWS Key Management Service för att skapa och hantera nycklar att kryptera data i vila, regionala uppgifter kontroll, migreringsverktyg för att flytta från befintliga e-postkonton till Amazon WorkMail, effektivare installation, skapa resursverktyg, stöd för OS X-klienter, som Apple Mail och Outlook, liksom stöd för BlackBerry 10 enheter.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Amazon WorkMail uppnås även ISO 27001, ISO 27017 och ISO 27018 certifieringar.

Barr tillade att AWS arbetar med stöd interoperabilitet för adressböcker och kalenderinformation, samt en “e-journalföring” arkiveringssystem.

Alla uppgifter är SSL-krypterad över Amazon WorkMail, med tjänsten kostar $ 4 per månad för varje användare för 50 GB lagring. Upp till 25 användare i ett företag kan också få tillgång till en 30-dagars provversion av tjänsten.

“Kunderna har upprepade gånger bett oss för ett företag e-post och kalendertjänst som är mer kostnadseffektiv och enklare att hantera än de på lokala lösningar, säkrare än de molnbaserade erbjudanden som finns idag, och som stöds av samma bästa- i klassen plattform infrastruktur som de är på ett tillförlitligt sätt igång så många av deras nuvarande – och framtid – arbetsbelastning, “vice president för AWS Compute Services Peter de Santis sa när tillkännage tjänsten i januari 2015.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Vi byggde Amazon WorkMail att ta itu med dessa förfrågningar och hjälpa företag att nå smidighet och kostnadsbesparingar genom att låta AWS hantera icke-differentierade tunga lyft involverad i företagets e-post och kalender.

Amazon avslöjade AWS enheten hade burit de flesta av bolagets vinst för 2015 räkenskapsåret.

Enligt Pacific Crest analytiker Brent Bracelin kan dock AWS ‘vinstmarginaler falla tack vare affärs investera i att flytta till nya områden.

“Även om AWS inte expandera till nya regioner under 2015, verkar företaget redo att lägga till en post fyra nya regioner i 2016 över tre nya länder: Storbritannien, Indien, Sydkorea, och en ny Ohio regionen i USA, “Bracelin sade i en forskninganteckning.

Detta bör lyfta investeringar, vilket skulle kunna pressa rörelsemarginal … Varje region har allt större betydelse, med tanke på detta år varje region i genomsnitt genererar cirka $ 715.000.000 av intäkterna. Denna genomsnittliga intäkten per region har mer än fördubblats under de senaste två åren.

Amazon har ännu inte rapportera sina resultat för fjärde kvartalet 2015.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar