Amazon, Morrisons slå nätet Storbritannien matvaror affär

Brittiska varuhuskedjan Morrisons och Amazon har tecknat ett avtal som kommer att ge färsk och fryst mat till Amazon Prime och skafferi abonnenter i Storbritannien.

Matinköp är big business i Storbritannien. Under det senaste decenniet, stormarknader inklusive Tesco och Asda har inte bara upprätthållit stora fysiska butiker, men nu erbjuder även online leveranstjänster. Dock är bekvämlighet kung – och kombinera Amazon med täta livsmedelsbutiker kommer sannolikt att bli en nagel i ögat på andra återförsäljare.

Amazon är inställd på att komma in på dagligvarumarknaden i Förenade kungariket genom affären, vilket ger Morrisons möjlighet att sälja livsmedelsprodukter via Amazon Prime medlem plattform.

I ett pressmeddelande, Morrisons kallade affären en “ny leveransavtal” som skulle ge Amazon kunder tillgång till omgivande, färska och frysta produkter.

Morrisons kommer att fungera som en grossist för e-handel jätte, som kommer i sin tur aktie hundratals Morrison produkter för Amazon Prime och Amazon Skafferi kunder.

Amazon erbjuder redan grocerypunkter genom tredje part återförsäljare på plattformen, men tog det ett steg ytterligare i november med lanseringen av en paketlösning för Prime medlemmar. Amazon Skafferi är också plocka upp dragkraft som ett bekvämt sätt att köpa bohag, med fraktavgiften baseras på mängden av lådor som krävs för att uppfylla order.

Genom att Morrisons in i striden, kommer Amazon att kunna erbjuda ett bredare utbud av färskvaror genom sin plattform, och eventuellt en dag tävla mot rivaliserande stormarknader över hela Storbritannien för sin digitala anpassade.

Morrisons VD David Potts kommenterade

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Dagens avtal bygger på Morrisons unika styrkor som livsmedel maker. Kombinationen av våra färska livsmedel expertis med Amazon online och logistikfunktioner är övertygande.

Detta är en låg risk och kapital ljus grossistförsäljning arrangemang som visar den möjlighet vi måste bli en bredare verksamhet. Vi ser fram emot att arbeta med Amazon att utvecklas och växa detta partnerskap under de kommande månaderna.

Morrisons är Storbritanniens fjärde största stormarknad, släpar efter Tesco, Sainsbury och Asda. Flytten kan vara låg risk, men också ett drag som belyser hur dagens konsumtionsmönster och detaljhandeln vanor förändras.

Företaget kanske inte kan konkurrera enbart baseras på fysiska butiker, men genom att bli mer etablerade i online stormarknad spelet, kan företaget börja nagga på konkurrerande företag genom att ta kunder bort nätet – speciellt om logistik och leveranskostnader kan vara skurits.

Hur man kan öka din Bitcoin gruv resultatet med 30 procent med mindre ansträngning, SMS Android malware rötter och kapar enheten – om du inte är ryska, Bug gåvor: Vilket företag erbjuder forskare kontanter, Shodan: IoT sökmotor integritet budbärare, Vad händer när läcker du stulna bankuppgifter till den mörka webben?

Tabletter, Amazon medför Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8, Amazon, Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser, Smartphones, Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar, e-handel, Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Om du ger kunder på nätet ett bättre pris för varor som de köper på en frekvent basis, kan man skalar bort lojalitet till andra företag.

Medan ett antal stormarknader har lanserat online-leveranstjänster, behandlar företag som Amazon kan vara steg framåt för att ytterligare odla denna sektor. Om den mer traditionella snabbköpet kommer att ligga steget före i spelet, de också kan tvingas att investera mer i online köpoptioner.

Amazon erbjuder redan färska artiklar via Amazon Fresh tjänsten i USA, tillsammans med Google som testar samma dag leverans för dagligvaror.

Läs vidare: Top Picks

Amazon ger Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8

Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser

Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid