AMD “engagerad” till CPU uppgradering

Även om rapporter tyder på att, Intel kan förbereder sig för att sätta en insats i hjärtat av användaruppgraderas processorer förblir AMD åtagit sig att sockel processorer.

I ett e-postmeddelande till webbplatsen, sade en AMD talesman att företaget har “en lång historia av att stödja den gör-det-själv och entusiast stationära marknaden med sockel processorer och APU: er som är kompatibla med ett brett utbud av moderkort produkter från våra samarbetspartners, “och att detta kommer att fortsätta under 2013 och 2014 med” Kaveri “APU och FX CPU linjer.

“Vi har inga planer på gång att flytta till BGA [boll-grid array] endast förpackningar och ser fram emot att fortsätta att stödja denna kritiska segment av marknaden”, talesman sade.

AMD var också angelägen om att påpeka att det företag som infört nya typer av BGA paket i ultratunna plattformar för flera år sedan, och idag erbjuder ett brett utbud av BGA-förpackade processorer för enheter som ultratunna bärbara datorer och allt-i-ett datorer, företaget förstod “Intels entusiasm för tillvägagångssättet.”

; Intels förbereder “att sätta stopp för användaren utbytbara processorer

Men för desktopmarknaden, och särskilt PC-entusiaster, betonar AMD att man förstår vad som är viktigt för kunderna och kommer att “fortsätta att ge bättre värde och en bättre upplevelse.”

Traditionellt är processorerna i stationära system monteras i ett uttag på moderkortet som tillåter dem att tas bort och ersättas, medan system såsom bärbara datorer och tabletter har CPU fastlödda på moderkortet.

Ryktet att Intel planerar en övergång från land grid array (LGA) till BGA har cirkulerat i flera månader, men förra månaden japanska tech webbplats PC Watch var den första att bryta nyheten att Intel har informerat OEM av förändringen.

Processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, processorer, Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys, hårdvara, AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen

För närvarande använder Intel LGA förpackningsdesign, som gör det möjligt för processorn att antingen monteras i ett uttag eller löds direkt till ett moderkort. Detta ger OEM ner alternativen linje beträffande hur man monterar processorn på moderkortet.

En övergång till BGA skulle innebära att processorn inte längre kan monteras i sockeln där det kan tas bort eller bytas ut, och i stället skulle lödas till moderkortet likt processorer för bärbara datorer och tabletter är nuförtiden.

Konsekvenserna av ett drag som skulle kännas när och fjärran. Även om inte många människor bryr sig om att uppgradera sina datorer, i stället väljer att köpa en ny, är marknaden tillräckligt stor för att stödja otaliga tillverkare och leverantörer. Ett drag som denna av Intel skulle vara den sista spiken i kistan för denna bransch, ta ner ett antal spelare. Detta är tyvärr skulle ha en motsvarande dominoeffekt på sysselsättningen.

Modularitet gjorde stationär dator, och ta bort denna nyckelegenskap kommer att föra detta till en nära.

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen