Android att skjuta förbi miljard transporten märke i 2014

Operativsystemet Android kommer att nå 1,1 miljarder användare i år i alla enhetstyper, en ökning med 26 procent jämfört med 2013 transporter siffra, enligt Gartner.

Men analysföretaget faktiskt förutspår en större procentuell ökning för iOS och Mac OS-enheter, en ökning med 29 procent från 267 miljoner enheter levererades 2013 till ett beräknat 344 miljoner år 2014.

“Det finns ingen tvekan om att det finns en volym kontra värde ekvation, med Android-användare också köper billigare enheter jämfört med Apple-användare,” Gartner chefsanalytiker Annette Zimmerman sade i ett uttalande.

“Android har det största antalet installerade bas enheter med 1,9 miljarder i bruk 2014, jämfört med 682 miljoner iOS och Mac OS installerat baserade enheter”, sade hon.

Källa: Gartner December 2013

Gartner förutsätter att vissa Android-enheter levereras under tidigare år inte längre kommer att vara i bruk i slutet av 2014, vilket är anledningen till att siffran 1,9 miljarder för den installerade basen är inte en summa av tidigare transporter.

Mer än 75 procent av Android transporter kommer att komma från tillväxtmarknader med 2017, enligt Gartner.

Microsoft Windows-baserade enheter – stationära och bärbara datorer, surfplattor och smartphones – ligger på andra plats efter Android och redogöra för fler enheter än Apple operativsystem på tredje plats.

IT-investeringarna att växa 3,1 procent 2014, säger Gartner, Sex skäl till varför Android datorer kan vara störande, iPhone återta marknadsandelar, men försäljningen sjönk jämfört med föregående år, Dear Windows Phone laget: Två operativsystem är inte bättre än en, CES 2014: Asus Transformer Book Duet erbjuder Windows och Android, kunde en Android skrivbordet ersätta din Windows-dator?

Dock kommer Windows-enhet transporter uppleva en mindre ökning än sina två huvudsakliga konkurrenter, nästan 10 procent på 2013 från 328 miljoner enheter till 360 miljoner.

Transporter av traditionella stationära och bärbara datorer kommer att fortsätta att minska i år, med Gartner räknar med en siffra på 278 miljoner enheter, en minskning med sju procent på 2013.

Men om Windows ultramobiles ingår i siffrorna, den totala PC-marknaden förväntas förbli oförändrad i år, med en 0,2 procent ökning, mot en minskning med 9,9 procent under 2013.

I andra änden av skalan, är mobiltelefon transporter förväntas slå 1,9 miljarder enheter under 2014. Dock kommer tillväxten inom denna sektor vara en blygsam ökning fem procent på 2013.

Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, smartphones, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, rörlighet, Sista minuten iPhone 7 rykten pekar på vattentäthet, fem färger, säkerhet, Android lockscreen bypass: Google fläckar skavank på Nexus 5X telefoner

Källa: Gartner December 2013

De enhetstyper som kommer att bränslepåfyllning tillväxten i den samlade bilden av 2,5 miljarder enheter transporterna ultramobiles, som omfattar tabletter, hybrider och clamshells. Gartner förutspår en ökning av transporter av 54 procent för dessa typer av enheter jämfört med föregående år.

Med lägre genomsnittliga försäljningspriser attrahera nya köpare, är den bild av Gartner för tabletter ensam frisk, med en prognos på 47 procent tillväxt med transporter av 180 miljoner enheter förra året, steg till 263 miljoner år 2014.

“Mobiltelefoner är ett måste och kommer att fortsätta att växa, men i en långsammare takt, med möjligheter att flytta bort från top-end premium enheter till mitten av slut basprodukter” Gartner forskningschef Ranjit Atwal sade i ett uttalande.

Samtidigt användare fortsätter att röra sig bort från den traditionella PC, eftersom det blir mer av ett delat innehåll verktyg skapande, medan större flexibilitet av tabletter, hybrider och lättare bärbara datorer hantera användarnas alltmer olika krav.

Twitter reaktion på Apple Launch

Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch, och AirPods

Sista minuten iPhone 7 rykten pekar på vattentäthet, fem färger

Android lockscreen bypass: Google lappar skavank på Nexus 5X telefoner

Worldwide enhet transporter av operativsystem

Worldwide enhet transporter per segment

Vidare läsning