Annonsblockerare hjälpa några och skadar andra: Top Apple iOS-app drog för att vara alltför trubbig

Många mobila tech författare har kunnat fullfölja sin passion och skriva om produkter, tjänster, program och företag de upplever tack till stor del till annonsintäkter. Med den senaste tidens förändringar av Apple och täckning av iOS Safari mobila annonsblockerare, kan överlevnad några av dessa författare stå på spel.

Den översta betalas iOS app för de senaste 36 timmarna har varit freds annons blockerare, som tidigare såldes för $ 2,99, som utvecklats av Marco Arment. I eftermiddag Marco drog Fred från App Store och uppgav att han bara inte må bra om appen.

4K video, live Foton, större program, och löjligt pris per GB gör det en ripoff.

Med tanke på att appen var prissatt på omkring $ 3 och var toppen betald app för ett par dagar, Marco såg uppenbarligen betydande försäljning från Peace. Han är nu hänvisa köpare till återbetalning undervisning i fall de vill ha sina pengar tillbaka. Han kommer inte att ge några ytterligare uppdateringar för appen.

Fred tog en allt-eller-inget förhållningssätt till annonser i Safari. Marco sade: “Ad-blockerare kommer med en viktig asterisk. Medan de gör nytta massor av människor i större vägar, de också skada någon, inklusive många som inte förtjänar träffen”

Medan konsumenterna kan njuta av ett reklamfritt webbupplevelse, är de människor som skapar innehållet för deras konsumtion att bli sårad av annonsblockering. För det mesta, är innehåll av fria och även om det finns en hel del skräp där ute, det finns också en enorm mängd utestående innehåll availalble gratis.

Jag personligen inte har något emot att sätta upp med annonser om det hjälper dem som skapar innehållet, men jag har lite hud i spelet så kan en lite partisk som väl.

Android smartphone-användare har haft denna förmåga under en längre tid, men det var inte förrän Apple gav möjlighet till utvecklare i Safari och dessa program blivit allt populärare att diskussionen värms upp. Apple tenderar att ta frågor till massorna och diskussionen kring annonsblockering kommer att fortsätta.

Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik, rörlighet, i ny rörelse, kommer Apple inte avslöja öppning weekend iPhone 7 försäljning, rörlighet, Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: en bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet

Apple inte har sin egen annons blockerare app och jag är säker på om det släpps en skulle det finnas en hel del kontroverser.

Förhoppningsvis är en rimlig strategi som båda sidor så att vi kan fortsätta att njuta av bra innehåll samtidigt som njuter av vår mobila webbupplevelse.

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

I nya drag, kommer Apple inte avslöja öppna helgen iPhone 7 försäljning

Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet

konsumenten ovänliga?