Apple bekräftar iPhone 6 NFC är begränsad till Betala: Rapportera

Apple-fans som har andlöst väntar på att prova den nya närområdet kommunikation (NFC) funktionalitet som bolaget har byggt in sin nya iPhone 6 modeller och Apple Watch kommer att behöva nöja sig med att bara kunna använda det med Apple Pay systemet.

Igår, Cult of Mac källor indikerade att Apple hade lagt sin NFC-chip på “låsning”, begränsa den till Apple betalar när de nya iPhone lanseras denna vecka. The Verge sade senare att Apple hade bekräftat sitt drag att begränsa NFC-chip till Apple Pay.

“Apple har bekräftat för The Verge att dess NFC-chip i iPhone 6 är begränsad till Apple Pay, företagets nya mobila betalningar plattform”, säger The Verge.

Medan andra smartphone tillverkare, däribland Samsung, Sony och HTC, har införlivat NFC-funktionalitet i sina mobiltelefoner under en tid nu, vilket gör att tekniken kan användas med ett antal gällande tjänster och tillbehör, kommer Apples betalningssystem vara den enda funktion som NFC kommer att stödja med iPhone 6 – åtminstone inledningsvis.

Med tanke på att Apple har valt att låta tredjepartsutvecklare att använda sin Touch ID fingeravtryckssensor teknik med kommande iOS 8 frisättning efter början begränsa det till iPhone 5s, är det inte ett långt sträcka att föreställa sig att företaget så småningom kommer att lossa tömmar på sin NFC-funktionalitet.

Även om Apple Pay är inställd på att vara en början endast tillgängligt i USA – med lanseringen planeras för oktober – företaget har redan, Partnered, med globala kreditkorts varumärken Visa, Mastercard och American Express, tillsammans med några andra amerikanska banker och detaljister , i syfte att ge användarna med en bred palett som att använda systemet kontakt betalningar.

Även om användningen av NFC betalningssystem är utbredd i andra regioner som Europa och Australien, är det fortfarande okänt när Apples tjänsten kommer att vara tillgänglig för användare i områden utanför USA.

Men Visa Europe har, bekräftade, att den fungerar med Apple och lokala banker att så småningom rulla ut tjänsten i regionen.

Rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik, rörlighet, i nya drag, Apple kommer inte att avslöja öppna helgen iPhone 7 försäljning

“Vi har ett nära samarbete med Apple och med våra medlemsbanker att föra denna nya tjänst på marknaden i Europa,” Steve Perry, chefs digital officer på Visa Europe, sade i ett uttalande förra veckan.

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

I nya drag, kommer Apple inte avslöja öppna helgen iPhone 7 försäljning