Apple visar fast framsteg i senaste leverantör ansvar rapport

Apple har släppt sin leverantör Responsibility Report 2016 Progress, som anger närmare undersökning fall av minderåriga arbetstagare eller ofrivilligt arbete, dokument förfalskning, hot mot eller vedergällning mot arbetare som deltar i revisioner, arbetsvillkor som sätter liv på spel, och betydande miljöpåverkan.

Varje år utfärdar tech jätte en lägesrapport [PDF] med resultaten från föregående års revisioner och korrigerande åtgärder. Apple sade att samtidigt utvärdera sina anläggningar, även försöker man ut kärn kränkningar – Frågor iPhone sade den har noll tolerans för.

“Det finns ett rätt sätt att göra produkter. Det börjar med rättigheterna för de människor som gör dem” konglomeratet säger i sin slogan för sin tionde och senaste rapporten.

Enligt Jeff Williams, Apples senior vice president för verksamheten, i 2015, Apple utförde 640 revisioner som täckte över 1,6 miljoner arbetstagare och granskade sina egna leverantörer i 20 länder.

“På Apple är vi djupt engagerade i att se till att alla i vår leveranskedja behandlas med värdighet och respekt de förtjänar,” sade Williams.

Enligt Apple är alla överträdelser som eskalerade till ledande befattningshavare på Apple och leverantören omedelbart åtgärdas. Kränkningar ofta också rapporteras till de lokala myndigheterna, säger rapporten, med icke-kompatibla leverantörer prövotid tills de framgångsrikt slutföra sin nästa revision.

Kärn kränkningar inverka negativt på leverantörernas affärsrelationer med Apple och kan leda till uppsägning “, säger Apple.” Hittills har vi vidareanställningar med 20 leverantörer.

Apples 2010 rapport visade att några av dess leverantörer bröt mot företagets “Supplier Code of Conduct” med barnarbete och utföra andra tvivelaktiga metoder. Under 2011, Apple hittade 91 minderåriga arbetstagare i 10 av sina anläggningar. År 2015, avslöjade Apple tre fall av minderårig arbetskraft, allt på en anläggning, säger att det skulle fortsätta att leta efter barnarbete inom leverantörskedjan.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Antalet granskade anläggningar med minderårig arbetskraft sjönk till en 2015 från sex år 2014, trots nästan 20 procent av anläggningarna granskade vara ny i processen.

Apple sade att tre minderåriga arbetare var 15 år, med lokal lagstiftning föreskriver en individ måste vara 16 år gammal för att hålla sysselsättningen.

“Om vi ​​hittar minderåriga arbetare i våra leverantörers fabriker, vi gör leverantörerna tillbaka barnen till sina hem, betala för sin utbildning vid en skola för familjens val, och fortsätter att ge intäkter för grundläggande behov tills de når den lagliga arbetsför ålder “säger rapporten.

Vi värva också en tredje part organisation för att övervaka barnens framsteg och rapportera tillbaka till oss. Efter att de slutför sin utbildning, måste leverantörerna erbjuda dem återanställning.

Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik, rörlighet, i ny rörelse, kommer Apple inte avslöja öppning weekend iPhone 7 försäljning, innovation, Apples misslyckades mode chansning

År 2015 arbets timme efterlevnad bland Apples leverantörer nådde 97 procent, ett antal Williams sade var “så gott som obefintliga i vår bransch”.

Dessutom sade han att sedan 2008 har mer än 9,2 miljoner arbetstagare fått utbildning om deras rättigheter, över 1,4 miljoner människor har deltagit i Apples utbildningsprogram, och mer än $ 25.600.000 i orimliga avgifter rekryterings har återbetalats till utländska kontraktsanställda från leverantörer som ett resultat av sina ansträngningar.

År 2015, Apples leverantörer betalas ut $ 4.700.000 att ersätta arbetare som kontrakte genom orättvisa och orimliga avgifter rekryterings.

Apple sade att sedan 2008, har över 2,3 miljoner arbetstagare utbildas i sin kod och sina rättigheter, och att det investerat miljontals dollar för att utöka sin leverantör Anställd Obligatorisk utbildning och utveckling (SEED) program sedan.

SEED har nu över 48 klassrum i 23 anläggningar som alla är utrustade med artister som iMac-datorer, iPads, utbildning programvara, och videokonferenssystem. År 2015, många SEED deltagare tjänade kandidatexamen eller associera grader i samarbete med lokala universitet, säger rapporten.

I rapporten konstateras också att dess leverantörer har vidarekopplas mer än 73.000 ton avfall från deponier, dess Clean Water Programmet har sparat mer än 3,8 miljarder liter sötvatten och under det första året av sitt program för energieffektivitet, sade Apple leverantörer förhindrade mer än 13.800 ton koldioxidutsläpp.

Tech jätten sade att det är engagerad i ansvarsfulla inköp, och arbetar för att se till att mineraler som används i sina produkter såsom tenn, tantal, volfram och guld, inte finansiera väpnade konflikter.

I december 2015 efter fem års ansträngningar, sade Apple 100 procent av de identifierade smältverk och raffinaderier i försörjningskedjan för aktuella produkter deltog i en oberoende tredje part konfliktmineraler revisionsprogram.

Även om detta är en viktig milstolpe, och kan ses av vissa företag som skäl att deklarera sina produkters konfliktfria “, vi tror att delta i tredjepartsrevisionsprogram är ensam inte tillräckligt”, enligt rapporten. “Pågående engagemang är avgörande, eftersom vissa smältverk som har genomgått revision tredjeparts har mineraler som levereras av minor som påstås vara inblandade med väpnade grupper.

I februari släppte Baptist World Aid en rapport som utvärderade 56 teknikföretag på hur etiskt och hållbart deras produkter tillverkas, med fokus på mänskliga rättigheter och som skyddar arbetstagare från exploatering.

Dess 2016 Electronics Industry Trends rapport sondeelektronikföretag, med en A till F graderingssystem mäts genom viktiga elektronikförsörjningskedja produktionsfaser: Utvinningen av mineraler på råvarunivå, smältning och raffinering och / eller komponenttillverkning på ingångarna nivå, och den slutliga tillverkningen av produkten.

Hisense, Palsonic och Polaroid alla misslyckades med att göra betyget, och samtidigt inget företag fått ett A, Acer, Apple, BSH Group, Intel, LG Electronics, Microsoft, Motorola Mobility, och Samsung fick ett B + klass, Garmin, HP, Motorola Philips och Toshiba kom tillbaka med en B och med en B- var BlackBerry, Dell, Dick Smith Electronics, Electrolux, Panasonic, och Ricoh.

Falling knappt en misslyckas med en D- var Capital Brands, GoPro, Haier, JVC Kenwood, Kogan, Leica kamera AG, Soniq, Sunbeam, TEAC och Vorwerk, Dyson fick en D och D + gick till Amazon, Arcelik AS Canon, Fujitsu, HTC, Huawei, Lenovo, Oracle, och Whirlpool.

OBH Nordica, Ericsson, Olympus, och Tom Tom fick en C +, Asus, Longhi, Hitachi, Nikon och Sony en C, och Google, Kodak, Nintendo och Sharp fick en C-.

“Även på B + sortimentet, inget av företagen hade kännedom om där alla råvaror kom från – de är långt ifrån att förstå att nivån på deras leveranskedja, som är där de största riskerna är”, säger Gershon Nimbalker, opinionsbildning chef på Baptist World Aid.

Barn gruvarbetare är ett stort problem inom elektronikkedjan, särskilt i länder som Demokratiska republiken Kongo eller Filippinerna.

Mänskliga aktivism rättighetsorganisation Amnesty International släppte en rapport som visade att problemet med barn brytning i kobolt gruvor, som ofta finner sin väg in batterierna i elektronik.

“Den glamorösa butiksdisplayer och marknadsföring av toppmoderna teknik är en skarp kontrast till de barn som bär påsar med stenar och gruvarbetare i trånga konstgjorda tunnlar riskerar permanenta lungskador,” Mark Dummett, företag och mänskliga rättigheter forskare vid Amnesty International, sade .

Miljontals människor dra nytta av ny teknik, men sällan frågar hur de görs. Det är hög tid de stora märkena tog visst ansvar för utvinning av råvaror som gör deras lukrativa produkter.

Stora elektronikföretag, inklusive Apple, HP, Samsung, Microsoft och Lenovo misslyckas med att kontrollera att kobolt bryts av barnarbetare har inte använts i deras produkter, säger Amnesty.

Alla namngivna företag i Amnestys rapport säger att de har “nolltolerans politik” om barnarbete men Dummett sade löftet från dessa företag är “inte värt papperet det är skrivet [på] när företagen inte undersöker sina leverantörer”.

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

I nya drag, kommer Apple inte avslöja öppna helgen iPhone 7 försäljning

Apples misslyckades mode chansning