Apples leveranskedja: En profil av en Foxconn fabriken anställd

Den genomsnittliga Foxconn arbetare loggar åtminstone 56 timmar i veckan, finner fabriken stressande, har sett en olycka, vill bättre luftkonditionering och planer på en besittningsrätt på cirka två år. Arbetstagaren vill också bättre mat i matsalen.

Välkommen till Apples leveranskedjan.

Efter inloggning 3.000 anställda timmar medan undersöker tre fabriker sedan februari, Fair Labor Association äntligen släppt sin mycket detaljerad rapport om kränkningar av arbetstagarnas rättigheter pågår inom fabrikerna i Apples största leverantör, Foxconn. Vad som framkommit i rapporten är en sammansatt skiss av dagen i livet av en Apple leveranskedjan arbetare.

FLA hittat många allvarliga brott när det gällde att överdriven övertid samt hälso- och säkerhetsrisker, bland andra frågor.

: New Foxconn regler kommer sprida sig genom Apples leveranskedjan, Foxconn revision finner brott, fixar utlovade

FLA bedömare tillfrågade mer än 35.000 slumpmässigt utvalda arbetare anonymt samtidigt undersöka anklagelserna mot Foxconn. Cirka 65 procent av de tillfrågade var män och 35 procent var kvinnor. Medelåldern var 27.

Sammantaget växte 65 procent av dessa arbetare också upp i en by, och 72,2 procent av dem ansåg sig som migrantarbetare. Åtminstone en tredjedel av dem hade avslutat yrkesskola utbildning, medan 12,4 procent hade en universitetsexamen. Endast 0,1 procent hade ingen utbildning alls.

Cirka 87,4 procent av de tillfrågade märktes som en fabriksarbetare, medan 5,9 procent var handledare. Endast 22,1 procent av dem är medlemmar i facket.

Det genomsnittliga antalet arbetade timmar per vecka varierade mellan 56 till 61 timmar, arbetat mer än sju dagar i rad utan de nödvändiga 24 timmars ledighet, Inte får skälig ersättning för ledig övertid, inte heller var ersättning tillräckligt för att betala för grundläggande behov ( särskilt för utbildning och hälsovård), finner arbete på fabriken övergripande att vara stressande, bodde i en fullsatt sovsal, antingen erfarna eller bevittnat en olycka under arbetet Funnet fabriken matsalen och badrum för att vara ohälsosamma Funnet luftkonditionering och annan ventilation system att arbeta otillräckligt, filt smärta i kroppen i slutet av en hel dag av arbete (oftast nacke, rygg, arm och hand smärta), aldrig hört talas om management consulting med arbetstagare eller företrädare om fabriks regler och villkor, aldrig undersökta eller bad om trivsel på arbetsplatsen, aldrig använt kommunikationskanaler till röst förslag eller klagomål till fabriksledningen, anser att miljöfrågor och skydd på fabriken bör prioriteras, Har en vän eller släkting arbetar också på fabriken, kommer bara kanske stanna arbetar på fabriken ytterligare två år – även om han / hon inte har en känsla av “tillhörighet” på fabriken

Baserat på de uppgifter som publicerats i en av bilagorna i FLA: s rapport med titeln “Foxconn Technology Group arbetskraften Perception och tillfredsställelse Report 2012,” här är en blick på vad en genomsnittlig Foxconn fabriksarbetare erfarenhet kan ha sett ut

Om fabriksarbetare kunde ändra tre saker, de högst rankade svaren var löner, mer färdighetsträning, och kvaliteten på maten vid matsalen.

FLA har redan utfärdat nya riktlinjer som den förväntar Foxconn fabriker att följa framöver. Dessa regler omfattar minska antalet månatliga övertidstimmar 80-36, kompensationspaket som skyddar arbetare från att förlora inkomster på grund av minskad övertid, och kräver arbetsledare och arbetstagare att rapportera alla olyckor som resulterar i en skada.

Tillsammans med beskriver regler och förordningar som Foxconn har sedan åtagit sig, kommer FLA utfärda regelbundna lägesrapporter om hur bra (eller inte) både Foxconn och Apple genomför dem.

Smartphone, Tablet försäljning driver mobil, pekskärm chip marknader, Apple står inför europeiska tillrättavisning över Apples “4G” iPad krav, Forskargrupp: Apple TV kommer, men inte förrän 2013, Smartphone plattform krig: Det är en iOS, Android världen och stinker att vara ” andra, varför Apple skulle överge sin “termisk” kriget mot Android

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

En fullständig kopia av FLA: s rapport finns tillgänglig på nätet nu.

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik