Asus LS221H monitor Review

ASUS LS221H en mycket attraktiv, hög kvalitet bildskärmen på ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Asus är en upp och kommande namn i den bärbara datorn och övervaka marknaderna. Asus märkta bildskärmar och bärbara datorer har blivit vanligare under de senaste åren, märket har funnits under en längre tid, men var gömd inuti datorer hittills.

Enligt Asus, levereras det 55 miljoner moderkort under 2006, vilket innebär att en tredjedel av alla stationära datorer (oavsett varumärke kan visas på utsidan) förlitat sig på Asus-teknik. Asus LS221H granskas här speglar Asus engagemang för både kvalitet och stil.

Metoden, Skärmar bedöms till stor del på engelska basis. Men för att göra detta vi överväga en rad särskilda villkor, såsom bildkvalitet, färgåtergivning, ljusstyrka och kontrast, samt skärpa och oskärpa som orsakas av otillräckliga pixel svarstider. Bildkvaliteten bedöms samtidigt visar en rad scener inklusive starkt dagsljus, nattscener och snabba åtgärder.

Informationen på skärmen (OSD) ska vara lätt att komma åt och använda. Navigering bör vara logisk och lätt, med några logiska menynivåer och lämplig formulering. Fjärrkontrollen bör också visa intuitiv layout och märkning.

Som en del av processen utvärderar vi också bygga kvalitet för hållbarhet och tilltalande design. Enheten måste kunna pågå och det måste imponera även när den är avstängd.

Design och funktioner, faktureras som “världens tunnaste 22 tums widescreen” Asus spruiks “Dess diamant slarva och glaskanter smält med glänsande svart pianolack chassi och botten klädd i äkta läder andas sofistikerad elegans.

Du kan förlåtas för förväntar sig en enhet droppande i bling men Asus LS221H har en elegant konservativa stil. Läder är begränsad till ett band under LCD med enbart “Asus varumärke.

Vid 45mm tjock accepterar vi att det är väldigt mycket den tunnaste 22-tums skärmen är tillgänglig. Dess bildkvalitet är utmärkt och för dem som föredrar massor av data på skärmen samtidigt, kommer 1680×1050 pixlar vara en välkommen visning. Den här skärmen ger en fantastiskt fin färg – om något nyanser verkar alltför intensiv ibland. När man jämför en färg testmönster på en bärbar skärm med samma bild på Asus LS221H LDC jämförelsen kan beskrivas som vattenfärger kontra oljefärger. Kontrast prestanda är också tilltalande. Svarta och vita är både levande.

Anslutning adresseras med både VGA och HDMI-ingångar närvarande.

OSD (On Screen Display) ger gott om alternativ. Förinställda alternativ finns för situationer såsom spel, mörka rum och landskap. Användaren kan också enkelt anpassa kontrast och ljusstyrka och färg som har angetts värme.

Fysiskt kan sin ståndpunkt endast lutas – eller tas bort för att möjliggöra för väggmontering. Inga alternativ för vridbar eller höjdjustering finns. Denna begränsat antal justeringar är osannolikt att vara ett problem eftersom justera lutningen eliminerar behovet.

Det kanske mest imponerande design kvaliteten på stativet är att det rymmer ström- och datauttag. Typiskt pluggar för bildskärmar måste skjutas uppåt i nedåtvända uttag, vilket kan vara besvärligt – särskilt eftersom stativet tenderar ofta att hindra händerna – en fin touch.

Bedömning, The fasad kant glas framför lockar massor av fingeravtryck, men denna invändning kan riktas mot alla glasytor. Totalt är det en mycket attraktiv enhet. Bildkvaliteten är betydligt över genomsnittet med enheten med hög upplösning och en snabb svarstid (2ms).

Skärmen är mycket välbyggd och även om det kan vingla lite förblir montern själv stadigt. Dess bak inför, stå monterad makt och datauttag är en bra idé.

Garantin är tre år, inklusive hämtning och leverans. En ettårig garanti gäller mot pixlar gå tråkig. På $ 599 Detta är en mycket attraktivt prissatt del av kontorsutrustning. Dess egentligen bara saknar vissa interna högtalarna.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator