Bästa trenden CES 2015: Produkter angripa verkliga problem

Consumer Electronics Show är den blankaste, gaudiest flesta over-the-top show i teknik. Det är känt för sina zillioner-tums tv, bås större än byar och bodacious marknadsföringskampanjer för produkter som inte motiverar 150 fot banderoller tvärs över Las Vegas Convention Center.

Fler CES 2016

4 affärstrender att styra dem alla;? Virtual reality ansikten fem hinder, Samsung smarta tv-apparater kommer alla att sakernas kompatibla, De coolaste robot trender CES, Möt årets konstigt, underbart och sämsta tech, som sakernas Internet tar centrum, blir säkerhet förlorade i kulisserna, Hur man dominera CES 2016

De senaste åren på CES har varit särskilt stora på glitter och tunn på sak. Men jag är glad att kunna rapportera att överallt du slår på CES 2015, det finns företag med riktiga produkter lösa problem värt att ta itu med.

Vi kommer att rapportera om dem mer i detalj under hela veckan på hemsidan och elaptopcomputer.com, men jag ska sammanfatta det mest uppmuntrande saker jag sett i fyra huvud hämtställen.

webbplatsens CES 2015 speciell egenskap; CES 2015: De 4 trender att titta på för affärsmän, CES 2015: Gogoro lanserar infrastruktur urban batteri och anslutna Smartscooter

Det är ingen hemlighet att wearables är en av de viktigaste händelserna under CES 2015 och de flesta wearables innebär hälso trackers. Men sjukvården berättelsen på mässan går långt utöver fitness band och smartwatches. Några av de bästa saker jag har sett hittills inkluderar smarta hörapparater som använder Bluetooth för att ansluta till en smartphone och surfplatta (ReSound LINX), handsfree-temperatur monitorer för spädbarn (Temp TRAQ), ett spel som hjälper dig att flytta till en friskare tillbaka (Valedo), och en UV-sensor som flyter i en pool för att berätta hur mycket solkräm du ska sätta på dina barn (Vigilant LilyPad).

Cleantech gjort en stor comeback i 2014 och CES 2015 är full av lösningar som vill hjälpa dig att få mer energieffektiva med dina prylar, på kontoret och i hemmet. Till exempel såg jag en fickformat sol laddare som kan ta en hel dag laddning för din telefon efter bara 90 minuter i solen (Solpro), en iPhone fallet med sin egen sol laddare inbyggd (Surfr), och en produkt som förvandlar alla luftkonditioneringen till en smart luftkonditionering (Sensibo).

Och det finns också mer större, ambitiösa lösningar angripa våra utmaningar inom hållbarhet och transport. För första gången, som jag ögonen på Tesla Model X, den helelektriska SUV med dörrar som öppnas som en Delorean. Jag såg också några elektriska assisterad cykel teknik som Panasonic hjälper föra regelbundna cyklar och Gogoro elektrisk skoter systemet med swap batterier, NFC nycklar och instrumentpanelen analys.

En annan av de bästa utvecklingen av CES 2015 är kreativ användning av teknik och program för att hjälpa till att undervisa barn vetenskap, matematik och teknik. Wonder Workshop (tidigare känt som Play-i) visade upp sina roliga robotar som lär barnen datorprogrammering koncept med hjälp av en app som visuellt organiserar kodningsblock. Ozobot använder dra, design och färgmönster för att hjälpa barnen lära sig om robotik och datorprogrammering.

CES, Bränsleceller kommer av ålder på CES 2016, CXO, Business, tech ledarnas utmaning: Att hitta innovationer som betyder, CES, Ed Bott Weekly Wrap: CES 2016, Cortana på Cyanogen, mer Windows 10 integritet kerfuffle, Amazon, CES 2016: Amazon Echo Alexa spelar en huvudroll (och hon är inte ens där)

Wonder Workshop är också ett exempel på ett projekt som nyligen crowdfunded och är nu en säljare på världens största teknikmässa. I själva verket är det en växande – och uppmuntrande – trend på CES. Ett gäng crowdfunded 3D-skrivare (inklusive populära 3Doodler) var på CES 2015 en kraft som en del av den nya 3D-utskrift paviljong på mässan. Ett annat exempel är den Scio scanner som låter dig skanna livsmedel och mediciner för att bestämma deras näringsvärde och kemiska komponenter.

Även om inte alla crowdfunded produkter är användbara, det faktum att samhället har röstat på dem med sina pengar gör processen mer demokratisk och bevisar att produkterna har verklig efterfrågan. Eureka Park paviljongen på CES 2015 är tillägnad startups och crowdfunded företag och det finns 375 av dem i år, jämfört med 200 förra året.

Bränsleceller mognat på CES 2016

Business, tech ledarnas utmaning: Att hitta innovation som räknas

Ed Bott Weekly Wrap: CES 2016, Cortana på Cyanogen, mer Windows 10 integritet kerfuffle

CES 2016: Amazon Echo Alexa spelar en huvudroll (och hon är inte ens där)