Boeing sparkar igång 787 eran

I själva verket är jag omgiven av hundratals, eller tusentals, andra, och alla är i ett parti humör eftersom vi är alla här för att fira den officiella avtäckningen av nya Boeing-planet.

Efter timmar, Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, rörlighet, Kobo Aura ONE först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme, innovation, bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation

Vare sig med tur i kalendern, eller noggrann planering, eller lite av båda, Boeing lyckades dra bort den officiella avtäckningen av 787 Dreamliner den 8 juli 2007 eller 07/08/07. Jag gissar noggrann planering, eftersom allt annat om händelsen verkade perfekt iscensatt och perfekt utförd.

Och vad en händelse var det. Jag visste att det skulle vara stor – trots allt var det lanseringsfesten för första helt nya Boeing plan sedan 777 år 1995 – men jag hade ingen aning om hur stor. I slutändan, tusen och åter tusen Boeing anställda, många av dem 787 medarbetare, liksom hundratals journalister från hela världen och många andra VIP typer möjlighet till Boeing sammansättningsanläggning här. Naturligtvis, med tanke på att detta är den största byggnaden i världen volym, det fanns gott om utrymme kvar.

Ändå havet av hopfällbara stolar som hälsade mig när jag kom till slutet av den röda mattan som vi alla pass att komma till våra platser förvånade mig.

För Boeing, 787 är en stor lek. Det är den första planet gjorde i stort sett med kompositmaterial i stället för aluminium, och företaget är lovande sina operatörskunder att planet kommer att vara mycket mer bränsleeffektiva än dagens flygplan. Åtagandet verkar löna sig, eftersom företaget redan har tagit 677 order på 787s, vilket gör det första planet som någonsin rack upp mer än 500 förbeställningar. Och detta trots att de första passagerarna inte får på ett 787 till nästa maj. (Debuten flygning av detta mycket första 787 väntas i slutet av augusti eller september.)

Det är inte konstigt att flygbolagen dras till planet. Med bränslekostnader skyhöga, de är desperat efter en plan som kommer att rädda dem lite pengar på den avgörande “passagerare mil” metrisk, även när det crams fler och fler människor i en flygande rör.

Så 787 Dreamliner, som kan bära upp till 330 passagerare, beroende på modell, och som kan flyga upp till 8.500 miles, mycket väl skulle kunna vara en frälsare för företaget som den försöker att hålla sin egen mot en sårad, men ändå stark, Flygbuss.

Förtroende svallar, Och det verkar som Boeing är full av tillförsikt baserad på alla dessa tidiga försäljning. Till exempel fick den Tom Brokaw, fritt NBC News ankare, till MC lanseringen händelsen söndag, och Brokaw strök scenen med en kaxig luft som verkade upprepa vad företaget känner som den försöker att flytta in i nästa steg i dess storied historia.

Företagets vd Jim McNerney var också svassa hans saker på scenen. Han välkomnade de tusentals i rummet, liksom tusentals andra tittar på evenemanget på nätet och på andra anläggningar runt om i världen, och marknadsförs vad Boeing anser är omvälvande natur 787 Dreamliner.

Den viktigaste löfte Dreamliner “McNerney sade,” är att göra världen till en mindre ort, och därigenom föra oss alla tillsammans.

Kanske så. Men det finns inget tvivel om att de tusentals i monteringsfabriken för lanseringen var ganska upprörd över händelsen.

Så också var de anställda i partnerföretag i flera länder, som visades på skärmen under evenemanget, hejar och skriker på kö.

I själva verket, händelsen hade en mycket mer internationell känsla än något annat som jag har varit på. Runt omkring mig var människor som talar olika språk, något jag har hört förut, andra inte. Och inte undra på, är 787 verkligen en global produkt som kommer att flygas med åtminstone 47 transportörer som har förbeställda planet, och sannolikt många fler.

Men händelsen kände också lite som en gigantisk familj picknick, och igen, inte konstigt: tusentals och åter tusentals människor arbetade på planet, och detta var deras första chans att se deras nya baby.

Och vad ett barn är det. När de gigantiska dörrarna till anläggningen drog öppna i slutet av 45 minuter för att tala, gled planet långsamt i sikte, och sedan stoppas, mousserande i solljus. Det var en perfekt ögonblick som nästan verkade alltför osannolik tills jag kom ihåg att allt annat om händelsen hade gått till synes precis som planerat.

Planet satt på asfalten, och tusentals människor spillts sakta ut och runt den, och nästa sak jag visste, var det som om vi hade alla kommit till en gigantisk grillfest i parken, förutom att det inte fanns någon fräsande kött, inget gräs i sikte och en jätte flygplan dominerar vyn.

Jag var inte säker på hur man känner om detta. Jag är inte en vanlig del av flygplansindustrin, men jag verkligen älskar flygplan. Men för många av de människor å här, var detta kulmen på år av arbete, och de var där för att dra det allt i.

Överallt du såg, kan du se människor röra planet, knackar på den för att se vad kompositmaterial känns som på ett flygplan. Här var någons flickvän poserar för en bild står bredvid landningsställ. Där var någons far påpeka hur jetmotorer fungerar genom att sticka handen upp och in i motorn.

Jag stod under planet och det var kallt och skumma, vilket var trevligt eftersom det var varmt och ljust längs planet.

Men det bästa var ute runt och överallt jag kunde se, det var ingenting annat än leenden.

Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

De bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation