CES 2016: Nya Intel Compute Stick sport Skylake processorer, högre prislapp

Vid förra årets CES, Intel gav begynnande PC-on-a-stick marknad sin imprimatur genom att införa sin Compute Stick, som placerade sin Atom-processorer och Windows eller Linux i en enhet storleken på en bit tuggummi och utformad för att ansluta till din HDTV. Ett år senare, är det chip jätte tillbaka med nya versioner som kan ge en mer kraftfull datoranvändning, men för en bokstavlig högre kostnad.

Fler CES 2016

4 affärstrender att styra dem alla;? Virtual reality ansikten fem hinder, Samsung smarta tv-apparater kommer alla att sakernas kompatibla, De coolaste robot trender CES, Möt årets konstigt, underbart och sämsta tech, som sakernas Internet tar centrum, blir säkerhet förlorade i kulisserna, Hur man dominera CES 2016

Förra årets Compute Sticks ingår en Atom Z3735F processor och var priser på $ 149 för Windows 8-modellen och lite mindre för en upplaga som körde Ubuntu Linux (om än med mindre specs). För 2016 har Intel dela Compute Stick i två grenar: en som fortsätter att använda en Atom-processor, och en som använder Intels nya (och mer kraftfulla) Kärn M Skylake processorer.

De senaste Atom-baserade Compute Stick uppgraderingar till Cherry Trail quad-core x5-Z8300, som, om inte annat, bör ge förbättrad grafikprestanda över dess Bay Trail föregångare. Liksom tidigare innehåller den också 2 GB RAM och 32 GB ombord lagring. Intel har också uppgraderat trådlösa funktionerna i 2016 Compute Sticks, med hjälp av sin egen 802.11ac Wi-Fi och Bluetooth-teknik i stället för Realtek lösning i förra årets modell. För dessa förbättringar, kan du räkna med att betala lite mer, eftersom det nya Windows 10 Atom Compute Stick kommer att kosta $ 159, i stället för $ 149, och bör vara tillgänglighet inom kort. Det finns inga uppgifter om en ny Linux-version, dock så vi får se om företaget offentliggör information vid ett senare tillfälle.

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

De som letar efter mer kraft i samma formfaktor har nu ett nytt alternativ med ett par Compute Sticks som utnyttjar Intels nya sjätte generationens Core-M-processorer (alias Skylake). Dessa enheter får också två gånger RAM och dubbla inbyggda lagring av Atom Beräkna Sticks, tillsammans med tre USB-portar i stället för två. Det finns en Windows 10 version som levereras med Core m3-6Y30 chip, men kanske ännu mer spännande är en version som har det snabbare Core-m5-6Y57 processor. Det CPU innehåller Intels vPro-teknik för datasäkerhet, och kommer utan ett operativsystem installerat. Kombinationen ser ut som en självklar vädjan till företagskunder, som kunde slingrar upp att vara en större marknad för stick datorer än bostadsköpare.

Inte överraskande, du betala mer för beefier nya Compute Sticks – mycket mer. Windows 10-versionen kommer att kosta $ 399, medan Core m5 utan OS installerat kommer att kosta $ 100 mer än så. Båda kommer att levereras nästa månad, så vi får se sedan om Intels exklusiva strategi för PC-minnen kommer att bli en framgång.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus