Cisco kommer att hjälpa oss att lösa sakernas dataleveransproblem: Jasper

Ciscos $ 1,4 miljarder förvärv av molnbaserad Internet of Things (IoT) plattform Jasper gör det möjligt för dessa att fortsätta sitt bud för att lösa problemet med data leverans mobiloperatörer, och med komplexiteten av sakernas för företag.

Ringa Jasper “tekniskt gränssnitt” för mer än 30 mobiloperatörer grupper för vilka det ger en sakernas plattform, Macario Namie, chef för sakernas Internet strategi för Cisco Jasper, säger Jasper grundades för 12 år sedan för att lösa ett stort problem: Aktivera företag till sätta anslutna produkter på mobila nät i hela världen.

“För oss är en del av Cisco, nummer ett vi fortfarande mycket tror att möjligheten som fanns för oss som en oberoende verksamhet är bara ens så mycket större,” Namie berättade webbplatsen.

En av de saker som de flesta retar oss om att vara en del av Cisco – vi kan ta itu med större problem nu när vi är en del av en större organisation – är att få data från sensorns och i molnet överallt där det är för företaget är en hård problem.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Det är ett kommunikationsproblem, är det ett VVS-problem, det är en specialitet problem, du pratar om olika tekniker i form av nätverk, för enheter om det finns 100 enheter, har du 99 operativsystem, så det är otroligt splittrad, och så de flesta organisationer inte bara inte har en kompetens om hur man ansluter saker … ännu viktigare, de vill inte att kompetens, de vill bara att allt ska fungera.

Att ge en enkel lösning som fungerar bra för både företag och mobiloperatörer är Jasper övergripande mål, tillade Namie.

“Vi vill lösa det dataleveransproblem och bara arbeta super lätt för kunder”, säger han.

Vårt jobb är att ta bort komplexiteten och göra det så enkelt som möjligt, över nätverket, antingen cellulär, oavsett om det är fast, oavsett om det är i en rörlig anordning, oavsett om det är i en statisk enhet.

Bland sina mobiloperatörskunder är AT & T, som tidigare i veckan lanserade ett sakernas Starter Kit utvecklas med Cisco, alla tre kanadensiska operatörerna, två av Japans tre operatörer, China Unicom, med Namie notera att Kina är en snabbt växande marknad för sakernas, flera operatörer i hela Europa, Etisalat i Förenade Arabemiraten, och Telstra, som han sade är “mycket allvarligt” om sitt nätverk, och Optus i Australien.

Ännu viktigare, enligt Namie, Jasper tjänar över 5100 företag över dessa mobila nätverk. Med 32 miljoner enheter som är anslutna till sin plattform, och tillväxt på över 1 miljon fler enheter varje månad, sade han Jasper nuvarande sakernas produkten är i sin “hyper-tillväxtfas”.

Sakernas Internet, Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät, Sakernas Internet,? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering, Internet of Things, IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney, Cloud, Ansluten, cloud eran behöver bättre nätverk

Jasper levererar molnbaserade program-as-a-tjänstestyrcentral som sitter mellan mobiloperatörer och företagskunder vill IoT anslutna lösningar, med kontrollcentret ger tillgång via antingen webbgränssnitt eller programmerings (API) för att styra vrida tjänsten på, kurs planer att kunderna tilldelas, den politik som berörs, användning övervakning, rapportering och kontroll bedrägeri.

Jasper produkt använder för närvarande de befintliga mobilnät, men det är aktivt undersöker låg effekt stort område (LPWA) nätverk såsom Lora, liksom företag Wi-Fi, som Namie erkänts som “en stor del av Cisco” .

“De flesta av de operatörer som faktiskt tittar på låg effekt bred nätverk samt”, tillade han.

Det finns en liten bit av debatt i vår värld om huruvida olicensierade spektrum modeller som Lora, vad deras roll jämfört med vissa andra som är cellulära baserade, liksom smal IoT, eller LTE Cat M eller Cat 1.

Argumenten för smal sakernas fokus på det faktum att den stöds av de befintliga mobilnät, med omedelbar nationell täckning efter en uppgradering av mjukvaran, och att den utnyttjar även den befintliga spektrum, vilket innebär att det inte blir någon debatt om tilldelning av en spektrumbandet och reglera det.

“Den största rädslan är bara störningar och brus” Namie förklaras i förhållande till nackdelar med att använda LPWA för sakernas Internet.

Så om du tror, ​​som vissa av oss gör, som kanske inte nästa vecka eller nästa år, men det kommer i slutändan att flera miljarder enheter som är anslutna, och det finns en roll för LPWA i det, då kan du ha en hel del av signalstörningar och trängsel … och så som ska hanteras. Jag tror inte att folk har tagit upp det tillräckligt bra ännu.

Det är ett argument för licensierade spektrum – eftersom det kan styras på det sättet – men då måste styras och det blir mycket dyrt, som är flipside till det. Jag vet inte att det finns ett bra svar på det ännu.

Under sin Cisco Live Las Vegas keynote på måndag morgon, sade Cisco VD Chuck Robbins förvärvet av Jasper hade varit “oerhört viktigt” till nätverksjätten övergripande strategi.

Enligt Robbins är en sakernas strategi en av de saker som krävs för företag, regeringar och företag att delta i digital omvandling, tillsammans med verkställande sponsring, snabbhet, smidighet och innovation, IT och line-of-business inriktning, och genomgripande säkerhet.

Robbins sade Cisco är i en unik position för att tjäna pengar på sakernas genom att använda sin kompetens i och kunskap om både tjänsteleverantörer och företag.

“En av de fundamentala saker som jag tror … är att en av våra fördelar är vår djupa förståelse för tjänsteleverantören miljön och företagsmiljö och vår förmåga att överbrygga dessa två” verkställande berättade media på måndag.

Vilket är anledningen till Jasper är en bra passform för oss, eftersom det är en teknik som vi förvärvade, men det är en som vi samarbetar med tjänsteleverantören att faktiskt driva det uppkoppling, och vi tittar på hur vi ger inte bara värde till företaget genom att ge dem möjlighet att utnyttja dessa data i sina program och fatta beslut, men vi är också på samma gång ser på hur vi erbjuda fler tjänster för tjänsteleverantören att erbjuda ovanpå den plattformen, så vi ser på det från båda håll.

Upplysningar: Corinne Reichert reste till Cisco Live i Las Vegas som en gäst av Cisco.

Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät

? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering

IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney

Ansluten behöver moln era bättre nätverk