Cisco pluggar bort på Internet-of-saker, haffar hot intelligens fast ThreatGrid

SAN FRANCISCO — Den sista dagen i Cisco Live avslutas på nätverksjättens största insats för långsiktig tillväxt samtidigt som vi ger dess säkerhet arm annan uppsving.

Mala Anand, senior vice president av programvara och tjänsteplattformar på Cisco, passade på onsdagens keynote att klargöra skillnaden (åtminstone från Cisco perspektiv) mellan Internet-of-saker och Internet-of-allt.

Enligt Anand, börjar Internet-of-allt med Internet-of-saker, som hon förklarade är rörelsen driver anslutning till enheter som tidigare inte är anslutna.

“Internet-of-Allt är ett paradigm med ett löfte om business transformation i stor skala”, fortsatte Anand, upprepar tidigare prognoser som gjorts av Cisco chefer att Internet-of-allt kommer att utvecklas till en $ 19000000000000 marknaden snart.

Mer från Cisco Live 2014

Cisco stärker samarbetet arm med Android stationära enheter, mer moln mötesrum, John Chambers förutspår “brutal konsolidering” av IT-branschen i början av Cisco Live, Cisco stavar upp moln enhet, kranar Dimension Data för hybrid leverans, Cisco pluggar bort på Internet av -Things, haffar hot intelligens fast ThreatGrid

Anand beskrivs tre typer av Internet-of-allt anslutningar: maskin-till-maskin, alias M2M (dvs robotar, sensorer, etc.), maskin-till-folk, folk-till-folk (dvs sociala nätverk).

Denna värld av OIE skapar en annan nivå av komplexitet med hyper-distribuerade miljöer, erkände Anand, betonade behovet av att bygga en partnernätverk som driver interoperabilitet och stöd för en plattform som kan köra nya källor till värde och affärsmodeller.

Meddelade tystare mitt sista dagen av Cisco Live denna vecka, är San Jose-huvudkontor bolag planerar att förvärva ThreatGrid, en New York-baserad skadlig kod och hot intelligens företag.

ThreatGrid kommer med teknik för att analysera fil beteende, som sedan vände för att lokalisera attacker och försvara mot avancerade sådana i framtiden.

Cisco planerar att införliva ThreatGrid s malware analysfunktioner i sina egna intelligenta cybersäkerhetslösningar som samlar och korrelerar data över nätverk.

Nämligen kommer ThreatGrid portfölj integreras med Ciscos Advanced Malware Protection (AMP) svit, som härrör från en annan framstående förvärv: den, $ 2,7 miljarder köp av Sourcefire 2013.

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

Hilton Romanksi, Senior Vice President för företagsutveckling på Cisco, förklaras närmare i ett blogginlägg på onsdag morgon hur den här affären och malware analys spelar i Ciscos utvecklas moln och Internet-of-allt strategier.

ThreatGRID s på plats produkter expanderar också vår förmåga att skydda kunder med interna krav datalagring. AMP tar våra kunders säkerhetsbehov från nätverk till endpoint och levererar omfattande malware destruktiva funktioner, inklusive detektering och blockering kontinuerlig analys och retrospektiv sanering av avancerade hot. Kombinationen av Cisco och ThreatGRID kommer att öka vår redan starka kapacitet att aggregera och korrelera data för att identifiera avancerade och undvikande cyberhot och ge intelligenta cybersäkerhetslösningar för den verkliga världen.

De finansiella villkoren för affären har inte tillkännagivits. Affären förväntas slutföras i slutet av det fjärde kvartalet 2014.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund