CQ University ger kroppsstudier mänskliga närmare hem

Central Queensland University ger sina distansstudenter möjlighet att göra praktiska laboratoriestudier av människokroppen via en online-plattform.

Universitetet har antagit en adaptiv e-learning plattform, som utvecklats av australiska utbildning teknik start-up Smart Sparrow. Det kommer att tillåta elever att genomföra studier av människokroppen med hjälp av virtuella patienter, kliniker, dissekera rum, laborationer och diagnostiska verktyg genom interaktiva och adaptiva inlärningserfarenheter som drivs genom att lära analys.

Enligt CQUniversity kommer plattformen sättas i en serie av online-lärande moduler under mänskliga kroppens system. Denna kurs lärs ut till cirka 550 studenter per termin – varav 70 procent är distansstudenter – inskrivna i medicinsk vetenskap, motion vetenskap, para vetenskap, kiropraktik, och ultraljud och avbildning.

Skolchef för medicinsk och tillämpad vetenskap vid CQ University, Fiona Coulson, sade universitetet tar stegvis i utbyggnaden av plattformen, men fördelarna med den kommer att ses nästan omedelbart.

“Även om det kommer att bli en investering, kommer plattformen att ersätta de laborationer, ersätta den tekniska personalen skulle vi har oftast att anställa och demonstranter. Även varje klass kan oftast bara ta 40 studenter vid en tid på grund av OH & S, så att du kan tänka sig 12 eller mer iteration kan vara säkert dyr. så vi kommer att spara pengar som vi rullar ut “, sade hon.

För att göra de virtuella praktisk laboratorie upplevelser tillgängliga för alla elever är skolan av medicinska och Applied Sciences ersätta ett antal av sina konventionella våtlaboratorium innebär med nya online, interaktiva miljöer, upplevelser och verktyg.

Coulson sade studenter som utsätts för ett blandat sätt att undervisa – där eleverna har tillgång till interaktiva utbildnings erfarenheter och har förmågan att anpassa sin individuella lärande till sin egen kunskap och tempo – har visat förbättrade resultat.

“Eleverna kan stimulera sig själva och de är inte sitter i en grupp, utan de måste arbeta sig igenom det själva. Om de inte är i samma hastighet som alla kan de komma tillbaka till det”, sade hon.

Det andra är att vi kan simulera några saker som vi inte skulle kunna göra i ett laboratorium, såsom att lära sig om reproduktionssystemet och ändra hormonnivåer.

Coulson hoppas kunna utöka användningen av plattformen till bostäder kompetens, vilket innebär att studenten kommer att kunna använda nätet simulering för att förbereda sig inför de delta i klassen, som så småningom skulle innebära kortare klasser men effektivare lärande upplevelser för studenter.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze