CXO Diskussion: Kan en CIO och CMO vara vänner?

I episod fyra av CXO Talk, co-värd Vala Afshar och jag prata med Steve Mann, Chief Marketing Officer (CMO) på LexisNexis och Phil Komarny, Chief Information Officer (CIO) vid Seton Hill University.

Diskussionen innefattar en insider titta på CIO och CMO roller, tillsammans med råd för teknikleverantörer som säljer till ledande befattningshavare.

Enligt Steve, CMOS “sitta i skärningspunkten mellan kreativitet och strategi.” Steve säger han samarbetar med VD att översätta hans företags vision till marknadsföringsstrategier som ger intäkter och kundtillfredsställelse

VD: s strategi kommer till liv i de olika strategier och kanaler GOM använder för att röra på marknaden. Företagets varumärke, kommunikationsinsatser, efterfrågan generation, prissättning och paketering är alla yttringar av att översätta en affärsstrategi i en marknadsföringsstrategi.

Steve Mann på GOM roll

Marknadsföring och IT spänningar: “CXO Talk” debuterar idag, CXO Talk episod 1: Guy Kawasaki på inflytande för APE, CXO Talk episod två: Stora data, analyser och HR-teknik, CXO Diskussion: Microsoft, Salesforce.com, CRM, och vetenskapen om kramas

Digital, social och mobil. Översätta en affärsstrategi i en marknadsföringsstrategi påverkar vad företaget gör digitalt. Till exempel e-handel på webbplatsen och skapa produkter för försäljning är elektroniskt “digitala personligheter” i bolaget. Bland Steve viktigaste åtgärderna är i vilken grad LexisNexis digitaliserar sin marknadsföring och flyttar till en “digital stil” av engagemang.

Steve tror att mobilen är en primär plattform för att översätta marknadsföringsstrategier till “något som är förbruknings”, trots att bolaget vill vara plattformsoberoende. Även om han ser på alla kanaler, är Steve mer sysslar med engagemang modell än förbrukningen enheten. Därför följer LexisNexis “social första,” snarare än “mobil först”, som en primär strategi för att driva marknaden engagemang.

Förhållandet till IT. Prioritera projekt och budget är en spänningspunkt, eftersom det kan koncentrera resurserna på grundval av sina egna strategiska mål snarare än att placera marknadsföring mål och effektivitet först. För att överbrygga detta gap måste GOM inse att det har giltig, men tävlar, krav på begränsade resurser.

På frågan om han någonsin förbi IT och köper molnlösningar direkt, Steve anmärker att ha webbutveckling och marknadsföring verksamhet team inom marknadsorganisationen är en “stor sak.” Vissa handels uppgifter som kampanj distribution och hantering, som ett exempel, kräver “intrikata kunskap” att den inte kan uppfylla om de ger öronmärkta resurser till marknadsföring. Även om det inte försöker skära IT ur loopen, Steve gör be den att hjälpa sin organisation komma till marknaden snabbare.

Phil förklarar att CIO måste stödja kärn organisatoriska mål, mycket som CMO gör. Inom högre utbildning, dessa mål är att öka inskrivning och studerande retention, samt upprättande av digitala initiativ för att kommunicera med intressenter i alla delar av verksamheten.

Han fortsätter att moln, sociala och mobil kommunikation bidra till att undanröja siloes, som kan sudda roller samtidigt hjälpa människor i hela organisationen arbetar tillsammans. Under samtal med Seton Hill chef för marknadsföring, har Phil frågade om det kan bidra till att minska marknadsföringskostnader genom att utveckla plattformar skolan kan äga och återanvända.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Phil medvetet consumerizing sin infrastruktur för att skapa en mer samarbetsinriktad och social miljö. Till exempel, byggde han HTML5 portaler för att föra samman data från flera system, inklusive ERP, för att interagera med system och data enklare för användarna. När ledningen använder dessa personliga synpunkter på mobila enheter, kan de fatta beslut baserade på realtidsdata under möten, i stället för att begära rapporter från IT, som i det förflutna, kan ledningen enkelt leta upp de data de behöver, på plats.

Är CMOS “uppmärksamhetssökande mark grabbers invaderar IT torv?” Phil svarar på denna närgångna fråga genom att säga att vissa CIO och IT-organisationer “förtjänar” marknadsföring för att gå runt dem. han förklarar

Om du inte är runt bordet lägga till diskussionen, behöver du inte förtjänar att vara vid bordet. Alltför många IT-avdelningar “standard ingen”, som inte fungerar i dagens moln, sociala och mobila världen.

Phil team spelar en viktig roll i upphandlingen av affärsapplikationer, eftersom det har “förtjänat rätten att vara en del av det samtalet.” Att ta sig till denna punkt krävs Phil att förändra IT-organisationen, i dag, säger han, “Allt vi gör bygger på användarens upplevelse Allt..

Steve miljö på LexisNexis bygger på Oracle stacken, inklusive Seibel 8,1 för CRM. Han har också flera Salesforce.com distributioner pågående, på grund av sin kortare 30-60 dagtid genomförande. Oracle och Salesforce.com implementeringar vardera integreras med Eloqua som en marknadsföring automatisering paraply, han vill båda systemen att dela samma basdata för kunder och potentiella kunder.

Steve säger att leverantörer falla av sin radar när deras produkter är “alltför svårt att förstå.” Han pekar på Spredfast och Semphonic som företag som snabbt förstod hans behov och snabbt skapade en exekveringsplan.

Phils nuvarande mjukvaruprojekt vid Seton Hill University inkluderar arbetsdag och Salesforce.com. Han är bekymrad över SaaS-leverantörer som inte gör klart vad ägandekostnaden kommer att vara i år ett. Han säger: “Det blir svårt att bedöma moln implementationer, det finns dolda kostnader kräver due diligence.

Både Steve och Phil vill engagera sig med leverantörer över sociala kanaler, inklusive Twitter och Linkedin. Steve föreslår tre leverantörs ideal

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Phil Komarny på CIO roll

Försäljningen råd till leverantörer

 berättelser