Dell stämmer Dell över webbhotell webbplats

Paul Dell, en webbplats designer baserad i Menorca, hävdade på tisdagen att han stäms i Frankrike av amerikanska datortillverkaren Dell.

Herr Dell berättade webbplatsen Storbritannien som Dell stämmer honom eftersom han lanserade en webbdesign webbplats i april 2001 heter dellwebsites.com.

Enligt Mr Dell, anklagar datortillverkaren honom “varumärkesintrång, otillbörlig konkurrens och handlingar parasitism, på bekostnad av det amerikanska företaget Dell,” som i sin tur används för att köra en plats som kallas Dellhost, ett hosting-tjänster företag som syftar till att små och medelstora.

Men Dell datortillverkaren inte kunde bekräfta om det tog Mr Dell till domstol.

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Jag är rädd att vi kan inte kommentera detta, eftersom Dell inte kommentera ogrundade rykten, “Dell UK förklaras.” Vi söker nu in i den, och kan inte säga just nu om ett ärende går framåt, “tillade hon.

Herr Dell, men insisterar på att han står inför en massiv yrkande om skadestånd.

“Dell stämmer mig för € 100.000 i skadestånd till Dell Amerika, 50.000 € till Dell Frankrike och beställa mig att betala varje Dell Company € 40.000 och € 500 för varje förekomst av ordet Dell på min sida”, säger Paul Dell, på sin Webbsajt.

Enligt Mr Dell hävdar datortillverkaren att han startade dellweb sites.com i ett försök att konkurrera med Dellhost. “Så från vad jag kan samla in, de tror jag var undergången för denna bisyssla av Dell”, sade han.

Dellhost såldes till managed services provider Vericenter i slutet av 2003, och nu handlas under namnet “AppSite Hosting”.

Paul Dell sade att enligt fransk immaterialrätt han har rätt att registrera sitt företag under hans efternamn, även om ett annat företag är registrerat med det namnet, så länge som registreringen gjordes i god tro. Han hävdade att han agerade i god tro när han registrerade sitt efternamn som hans domännamn. “Dell bygger inte webbplatser, jag inte tillverkar datorer”, sade han.

Kroppen som normalt behandlar domännamn skiljedom är World Intellectual Property Organisation. Paul Dell hävdar Dell tar honom till domstol i Frankrike under upphovsrättsintrång, och inte domännamn frågor.

“[Dell] skickade mig vapen och-död brev den 5 april 2002 och sedan den 24 november 2004. Jag svarade dem om att mitt namn är Dell och jag skapa webbplatser och jag hoppades att det skulle vara i slutet av saken, “Paul Dell berättade webbplatsen Storbritannien.

Paul Dell hävdar att han var på grund av att framträda inför Tribunal de grande instance i Paris på måndagen, men att han begärde att ärendet skulle sättas tillbaka så att han kunde “förhoppningsvis få några medel tillsammans” att engagera en fransk intellektuell-egendom advokat.

“Jag är chockad och bestört över deras beteende minst sagt, och så är min familj och vänner”, säger Paul Dell.

Paul Dell har lanserat en vädjan om medel på sin webbplats, Registret rapporterade på måndag.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig