Deutsche Telekom går parad av tech jättar på jakt efter Israels start talang

Utan fanfar, under de senaste åren tyska telco Deutsche Telekom har gjort betydande investeringar i Israel, särskilt i sina FoU-anläggningar vid Ben Gurion University, där lag arbetar med mobila och stora projekt på hög nivå för datasäkerhet, internet of things tech, och mycket mer. Nu har företaget gradvis ökar sin verksamhet, säger en israelisk representant för nav: raum, DT: s accelerator och inkubatorprogram för lovande startups.

Förutom Berlin, nav: raum har ett centrum i Krakow, Polen, – och, som i förra veckan, har en i Tel Aviv också, där Deutsche Telekom kommer att söka startup som har en beta eller bättre produkt redo för “bästa sändningstid “, och som är en” en bra passform med Deutsche Telekoms verksamhet “, enligt bolaget.

Och det är inte bara när det gäller telekommunikation, enligt Gilli Cegla, en venture partner för nav: raum Tel Aviv. “Deutsche Telekom är mycket mer än telefoner – vi har en närvaro i mobila, webben, big data, och många andra områden Det finns inte så många startups vi inte skulle vara intresserade av..”

För dem som vill inrätta ett högteknologiskt företag, det finns en hel del att tänka på. webbplatsen tar en titt på några av de stora start-up nav i EMEA och vad var och en kan ta för dem som vill få sin egen IT-verksamhet från marken. Nästa upp: Israel.

Start-ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare i en ? unicorn och vad WhatsApp kan lära av det, e-handel, Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera

Företag inskrivna i navet: raum få hjälp att sätta upp butiken i navet: raum Berlin huvudkontor för att ge dem möjlighet att få kontakt med partners och kunder i Tyskland och övriga Europa.

Deutsche Telekoms modell för investeringar är en ganska vanlig kassa för aktie affär med en rabatt, och företaget föredrar att gå en finansieringsrunda som det kommer att bidra till, snarare än att köra en av sig själv. Det kommer att ge upp till € 300,000 för kvalificerade företag, via dess T-Venture VC företag.

Företag inskrivna i programmet, under tiden, få handledning och annat stöd från riskkapitalister och start experter, medan Deutsche Telekom kommer att hjälpa dem “komma dragkraft i Europa, vilket gör deras första försäljning eller andra erbjudanden”, säger Cegla. Ekonomiskt stöd bidrar också till att täcka en del av kostnaderna för resor och logi. Totalt varar programmet tre månader.

Och Cegla, tillsammans med navet: raum Tel Aviv programhuvud Axel Menneking har redan funnit sin första kandidat: Screemo, en relativt ung start vars teknik tillåter ett företag smartphone app för att interagera med stora skärmar, som stadion resultattavlor.

“Många företag har velat göra detta under en lång tid, men det har bara varit för dyra och tidskrävande, eftersom hittills varje händelse har krävt att skriva en ansökan från början”, säger Adir Zimerman, grundare av Screemo.

Screemo gör back-end arbete som går till att sätta upp interaktivt system, som gör det möjligt för massor av användare att samarbeta med resultattavlan, svara på frågor i en frågesport och slå på en knapp för omedelbar stor respons skärmen.

Eller, som i en verklig händelse McDonalds sprang i Sverige under 2011, vilket gör att förbipasserande att spela Pong mot varandra med hjälp av sina mobila enheter, med åtgärden visas på en stor skärm och vinnarna får en kupong för gratis hamburgare.

Screemo har redan köra vissa testprogram i Israel och via nav: raum, sade Cegla, start kommer att genomföra tre piloter i Tyskland, för att försöka mersmak kunder eller blivande friare.

För att rikta potentiella start kandidater, nav: har raum inrätta ett partnerskap med Tel Aviv acceleratorer The Junction och tiden.

Men nav: raum måste akta: företag med solida teknik är mycket efterfrågade av det växande antalet högteknologiföretag och deras närstående acceleratorer. När allt kommer omkring, Screemo själv har en examen från en annan israelisk accelerator som drivs av en multinationell: Microsoft Azure Accelerator i Herzliya, som i december förra året inskrivna Screemo och 12 andra företag, i sin nyligen avslutade andra gruppen.

Att Microsofts accelerator fokuserar på mycket nystartade företag är bara att Deutsche Telekoms fördel – men konkurrensen från multinationella IT-företag för israeliska talang ramp upp snabbt, Cisco, Sprint, och Google är redo att öppna program här också – och då finns det program som finansieras av amerikanska stater och många europeiska regeringar fast beslutna att få nästa Waze att ställa upp butiken i deras områden.

Alla, det verkar, vill ha en bit av “start-up nation” – men Deutsche Telekom är villig att ta sina chanser här, sade Min-Kin Mak, SVP av nya affärer på Deutsche Telekom och chef för nav: raum.

Vi vet start ekosystem och den fördjupade tekniska kunnande här i Israel, och hålla detta i hög avseende “, sade han.” Vi kan öppna dörrar för nystartade företag inom Telekom och partnerföretag, som ger dem en ytterligare tryck mot framgång. På detta sätt vill vi utnyttja synergieffekter och få ut produkter på den europeiska marknaden tillsammans.

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

? Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera

Den första start

multinationell intresse