Digital transformation kan spara CIO

Som cloud computing växer, många CIO: er är bekymrade över teknik budgetar flytta bort från IT och i andra koncerngemensamma funktioner såsom marknadsföring och finansiering. Dessa farhågor är realistiska eftersom det i sanning, som företagare blir mer teknikkunniga, deras självständighet och lust för kontroll ökar.

Men dessa känslor maskera en dynamik som skulle ge CIO och IT höga förhoppningar. Digital omvandling och ökad betoning på kundens upplevelse, kommer att skapa en exploderande behov av affärs kunniga IT-ledare. Eftersom digital vilar på teknik och plattformar som fordon för att möjliggöra verksamheten förändras, har IT en avgörande roll att spela under de kommande åren.

Några datapunkter hjälpa måla bilden.

Inom detaljhandeln, kommer digitala interaktioner påverka 64 cent av varje dollar som spenderas i butiker i slutet av 2015. Fascinerande forskning av Deloitte diskuterar förutsättningen att

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Bilden nedan visar effekten av digital och mobil på i butik detaljhandeln, tillsammans med tillväxttakten mellan 2012 och 2014.

Och här är den beräknade tillväxten för 2015

Gartner hävdar att “digitaliseringen” (det vill säga: digital omvandling) kommer att skapa en “tredje era” [pdf nedladdning] i företagets IT.

Sammanfaller med denna nya ålder av IT, visar Gartners forskning att CEOS och ledande befattningshavare se tekniken som en “högre prioritet än någonsin tidigare.”

Kundengagemang och användarupplevelse är hörnstenarna i digital omvandling. Forskning från Ventana beskriver typiska kommunikationskanaler [pdf download] som företag använder för att interagera med kunderna. Var och en av dessa kanaler kräver sin egen uppsättning av processer och tekniker.

VD för EMC, Joe Tucci, anser att det genomgår sin största förändring i historien. Han säger att digitala omvandling, säkerhet och lägre kostnader som orsakar “största sekulära förändring i historien om IT:”

Kunderna är mycket fokuserade på att bygga sina nya digitala agenda och i själva verket blivit sann digitala företag.

Denna digitaliseringen är att förändra sättet företag bygger sina produkter, hur de serva sina produkter, hur de säljer, och hur de samverka med sina kunder, partners och försörjningskedjor. Och som sådan, mer IT spendera skjuts mot denna prioritering. Och det är självklart att i den digitala eran, är varje företag ökar sitt fokus på cyber, som yta för attacker kommer att expandera geometriskt.

Även om denna förändring är mycket störande, är det också extremt tillfälle rik.

Vi hör mycket diskussion kring nedvärderingen och störningar i IT. Som referenser som anges ovan visar, är tekniken sprider genom företaget och ledande chefer inser sitt värde och betydelse. Med tanke på att, varför det inför upplevda problem?

Frågan är inte kontroll över företaget teknik, men relevansen av IT för att hjälpa företag att inse specifika projekt och mål. Som affärsenheter och avdelningar funktioner blir mer sofistikerade med teknik, att deras beroende av IT levererar kompetens kommer att minska. Det är en naturlig följd som företagare få teknisk expertis.

I denna miljö, äger det bördan av kvarvarande värdefull och relevant. När IT erbjuder bra lösningar i en rimlig takt och kostnad, då företagare kommer att söka hjälp. Sakta ner verksamheten och de kommer att hitta externa lösningar på egen hand. Cloud gör detta enkelt.

Naturligtvis kommer infrastruktur, företagets säkerhetsregler, och integration alltid förbli IT uppgifter eftersom dessa “meta-nivå” funktioner korsa organisatoriska gränser och kräver standard politik och styrning i hela företaget.

Även om man kan hävda att infrastruktur funktioner bör förbli livsnerven i det, är det inte bättre för CIO att delta i aktiviteter som direkt stödjer företagsinitiativ? Relevans sker automatiskt när CIO och IT-nära samarbete med företagare att samarbeta om att lösa meningsfulla utmaningar i tid. Även infrastruktur är av avgörande betydelse, saknar tillräckligt psykologiskt omedelbarhet för att skapa en akut känsla av relevans för IT.

Digital omvandling lovar en guldålder IT för CIO: er som bygger på människor, kompetenser och processer som krävs för att få rätt saker gjorda snabbt. Relevans blir märke CIO: er som överlever denna stora IT övergång.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst