Dota 2 forum brott läcker 2 miljoner användarkonton

(hemsidan/)

Detta år i hacka

En hackare har tagit fart med nästan två miljoner konton i samband med ett forum för populära online multiplayer spel, Dota 2.

Hacka genomfördes förra månaden den 10 juli Kopian av den läckta databas lämnades att bryta anmälan plats LeakedSource.com, som gör det möjligt för användare att söka sina användarnamn och e-postadresser i en mängd av stulna och hackade data.

Hackaren utnyttjade en SQL-injektion sårbarhet används av äldre vBulletin forum mjukvara, som driver samhället.

Som tillät dem att få tillgång till databasen av begränsade användardata, såsom användarnamn, e-post, IP-adressen för användaren.

Uppgifterna ingår även användarens hashade lösenord – som använder MD5-algoritmen, som allmänt anses osäkra med dagens mått mätt, tillsammans med salt, som används för att förvränga lösenord vidare. En medlem av LeakedSource gruppen berättade att 1.540.000 av lösenord – eller cirka 80 procent – har redan avkodas med hjälp av rudimentär och run-of-the-mill sprickbildning verktyg.

Men det är inte tänkt att hacka är relaterad till liknande överträdelser ungefär samtidigt, med tanke på att de sårbarheter som används för att attackera forumets mjukvara är allmänt kända bland jordiska hackargrupper.

LeakedSource läggas brutit data i sin databas, som låter möjliga offer för brott söka sina data.

MySpace hacka sätter ytterligare 427 miljoner lösenord till försäljning, En hackare hävdar att sälja miljontals Twitter-konton, nu kan du se om din Linkedin-konto fångades upp i 2012 hack, ett av de största hacka hände förra året, men ingen märkte; tumblr beskriver e-säkerhetsöverträdelse, 171 miljoner VK.com konton stulna av hackare, Hacker lägger 51 miljoner fildelningskonton till salu på mörk bana; Wendy medger kreditkort hacka är mycket värre än första tanke, Flashback Forum hacka exponerar 2 miljoner användare, Oracle undersöker dataintrång på Micros point-of-sale division, EPIC: s forum hackat igen, med tusentals inloggningar stulna, miljontals av Steam spel nycklar som stulits efter hacker bryter mot spelsajt, hackare stal 43 miljoner Last.fm kontouppgifter i 2012 strid

I ett blogginlägg analysera data, sade gruppen brott anmälan att mer än hälften av alla användare förenas med ett Gmail-e-postkonto.

Ett antal av de konton – många tiotusentals – är disponibel e-post, sade gruppen.

Ventil, som utvecklar spelet, svarade inte på en begäran om kommentar före publicering.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund