Efter Facebook och Google svarar, IT minister backtracks på pre-screening innehåll

I fall du inte visste, har Indiens kommunikation och IT-minister haft en mycket allvarlig kul. Han vill användargenererat innehåll delas på nätverk som Twitter, Google och Facebook för att vara pre-screening för potentiellt stötande material.

Om innehåll som publiceras visar sig vara känsliga för de kommunala moraliska polis, bör det inte offentliggöras. Som de rapporter och Kapil Sibal kommentarer förklarade regeringen inte vill begränsa yttrandefriheten, men de vill att teknikföretag att förhandsgranska och censurera information. Regeringen kommer att arbeta med högteknologiska företag att utveckla en ram. Detta är regeringen kategoriskt inte stävja yttrandefriheten. Efter gårdagens laddad presskonferens, har Google och Facebook gjort uttalanden om sina respektive montrar.

En företrädare för Facebook talar om frågan berättade CNN-IBN, “Vi vill Facebook för att vara en plats där människor kan diskutera fritt, samtidigt som man respekterar de rättigheter och andras känslor, vilket är anledningen till att vi redan har har strategier och funktioner på plats på plats som gör det möjligt för människor att rapportera kränkande innehåll. Vi kommer att ta bort innehåll som bryter mot våra villkor, som är utformade för att hålla material som är hatiskt, hotfullt, uppviglar våld eller innehåller nakenhet av tjänsten. Vi erkänner regeringens intresse av att minimera mängden missbruk innehåll som finns på nätet och kommer att fortsätta att samarbeta med de indiska myndigheterna, eftersom de diskuterar denna viktiga fråga “. Facebook har varit på jakt efter en lobbyist i Delhi för att hjälpa företaget att göra goda relationer med regeringen.

Google å andra sidan har varit en ganska mer trubbig i frågan. Som företag har Google haft sin andel av regeringen vs censur utmaningar i Kina. Det kom till den grad att Google är villiga att sluta göra affärer i landet, lugnare sinnen rådde dock. I ett uttalande från företagets talesman Google sade kategoriskt att de inte kommer att censurera innehåll bara för att det är kontroversiellt. Företrädaren sade: “Vi arbetar hårt för att se till att människor har lika stor tillgång till information som möjligt, samtidigt som de följer lagen. Detta innebär att när innehållet är olagligt, vi följer lokala lagar och ta ner den. Och även om innehåll är lagligt men raster eller strider mot våra egna villkor vi tar ner det också, när vi har underrättats om det, men när innehållet är lagligt och inte bryter mot vår policy, kommer vi inte att ta bort det bara för att det är kontroversiellt, eftersom vi tror att människors olika åsikter, så länge de är lagliga, bör respekteras och skyddas. ”

Regeringens idé att förhandsgranska innehåll är lustiga att minst sagt. Utforma någon ram som begränsar medborgare en nation att tala fritt strider mot den grundläggande rätten i en demokrati. Om man tror att något sagt av någon är i dålig smak, det är lagen. IT minister verkar ha haft en uppenbarelse. I en intervju till NDTV har han slopat på hans plan för att få företagen förhandsgranska innehållet. Enligt honom ingen förnuftig person kan be om något som inte är på webben ännu inte screenas.

Kapil Sibal intervju med NDTV s Barkha Dutt

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport