EG ovilliga att backa Opendocument

Europeiska kommissionen är ovilliga att rekommendera Opendocument-fil, format, även om formatet har godkänts av internationella normer, grupper.

Enligt källor med insyn i frågan, att Microsofts enhet få sina egna filformat standardiserade kan avskräcka EG från underlaget, Opendocument.

Opendocument stöds av många applikationer, inklusive Openoffice, sviten, men det är för närvarande inte stöds av Microsoft Office. På tisdag, medlemmar av ISO, och ratificerat IEC filformat.

I oktober Barbara Held av EG: s IDABC (driftskompatibla, alleuropeiska e-förvaltningstjänster för offentliga förvaltningar, företag och, medborgerliga) sade att IDABC skulle börja rekommendera Opendocument om det, godkänd som en ISO-standard. Men en månad efter Held gjorde detta uttalande, Microsoft meddelade att det var att lämna, dess Office Open XML-format till det europeiska standardiseringsorganet ECMA, International som en inledning till att söka ISO standardisering.

På torsdag, en källa nära IDABC berättade webbplatsen Storbritannien som även om; organisationen är sannolikt att uppdatera sin politik snart, är det osannolikt att specifikt, rekommendera Opendocument, eftersom det handlar om att en andra ISO-dokument standard, kommer att dyka upp senare.

Det är mycket troligt att vi kommer att starkt rekommendera användningen av öppna, dokumentformat för offentliga förvaltningar. Å andra sidan, är det osannolikt, att vi kommer att göra en särskild rekommendation, i fall vi kommer att ha två ISO, standard vid en senare tidpunkt “, säger källan.” Det är troligt att vi kommer, uppmana industrin spelare till ge kompatibilitet mellan formaten, och i det långa, springa för att sträva efter en enda format.

En representant för EG: s näringsliv Generaldirektoratet, som förvaltar IDABC, bekräftade på fredagen att den uppdaterar sin politik runt, öppna dokumentformat och betonade risken för att det kan finnas två konkurrerande, ISO-standarder.

IDABC är att titta på utvecklingen noga. Programmet har startat en, samråd med medlemsstaterna i syfte att ta fram nya, rekommendationer till stöd för användningen av öppna dokumentformat, “den, representant sade.

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Microsoft … har infört sina Office Open XML-specifikationer till en ECMA, standardiseringsprocessen, leds också för behandling av ISO / IEC “, sade han.” Vid; denna tidpunkt, är det oklart om detta kommer att leda till två samstämmiga ISO ; standarder i framtiden.

Företrädaren kunde inte uttala sig om huruvida IDABC skulle vara, rekommendera Opendocument i framtiden.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer