Ekonomichefer med hjälp av data för att gå vidare från “bean räknare” moniker

De historiska “böna disk” ekonomifunktion CFOs tidigare haft är nu historia, har Pitcher Partners verkställande direktör Matthew Wilson hävdade att säga att bortsett från de vanliga bokföringsuppgifter, är de nu med hjälp av data från andra delar av verksamheten för att göra affärsbeslut.

Data som samlats in från sociala medier, försäljningskanal, supply chain och tillverkningsdata är bland några av de ytterligare dataekonomichefer är att det krävs att aggregera i ett enda system, sade Wilson.

“De är väldigt mycket en del av ledningsgruppen som innebär att det finns en tillit till dem att använda sina kunskaper för att driva tillväxt och vara involverad i mycket mer av affärsmässiga aspekterna”, sade han.

Wilson, påpekade dock den viktigaste utmaningen detta leder till CFO är att bestämma vilken data är lämpliga, varnar att dataanalys är endast användbar för ett företag om det används på ett effektivt sätt. Han sade bortom Excel finns nu tillgängliga verktyg på marknaden som kan hjälpa ekonomichefer analysera data.

“Allt från Microsoft BI till ERP-system genom att molnbaserade erbjudanden, liksom skräddarsydda analytisk programvara. Tillkomsten av denna möjlighet för ekonomiavdelningen att effektivt använda tekniken som en möjliggörare blir viktig”, sade han.

Dessutom, Vince Randall, Epicor Software ANZ regional vice president, sade ekonomichefer alltmer krävande för integrerad Enterprise Resource Planning (ERP) lösningar för att ge dem bättre synlighet av olika affärsenheter inom organisationen.

Han tillade att ha en lämplig affärssystem är särskilt viktigt med tanke på organisationer blir mer kundorienterad, vilket kräver ekonomichefer att få tillgång till “en enda källa till sanning” som de använder för att fatta affärsbeslut.

Kunden blir kärnan i systemet, oavsett om du betalar räkningar, kör din samling process, uppfylla en order, allt knyta tillbaka till kunden … Om du har att fokus kring kunden, det innebär att du ” re kunna få tillgång till information som är relevant för dina kunder genom att klicka på knappen, vilket förbättrar hur människor kan svara i telefon när en kund frågar, till exempel om en offert eller en uppskattning ankomsttid.

Wilson meddelade att ha rätt digital strategi för att hjälpa CFO är viktigt, liksom att ha rätt kompetens. Han noterade ekonomichefer är “mycket mer rundade individer” som har starka ledaregenskaper, IT-kompetens, har en förståelse för försäljning och leveranskedjan, och har starka kommunikations- och samarbetsförmåga.

Dock är den roll som CFO för mindre organisationer något annorlunda, eftersom det är en roll som inte existerar, utan snarare är en ställning som innehas av grundaren av verksamheten, som också bär CFO hatt, enligt Philip Barnes, CFO Insight vd.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Barnes sade Ett vanligt misstag SMB – ofta välter från någonstans mellan AU $ 2.000.000 till AU $ 60.000.000 per år – gör förlitar sig på att genomföra bokföringsprogram vid tidpunkter då affärssystem processer inte är i ordning. Han sade att detta resulterar i trasiga system, konstaterar det har ingenting att göra med programvaran.

“Det har också en hel del att göra med det faktum att ofta dessa företag har kommit från en liten enda tillverkningsmiljö till en multi-site tillverkningsmiljö där graden av komplexitet har ökat, men de existerar eftersom det finns ett par nyckelpersoner som vet vad som händer och de leda verksamheten intuitivt, och när de växer bortom att hanteras intuitivt de går till ett program i hopp det kommer att göra det för dem “, sade han.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst