En trend är redo för start? Jet för mindre genom att använda nätet

Just nu gör resenärer som bokar priser på nätet inte få särskilda rabatter, även om det inte kostar flygbolagen så mycket att sälja biljetter på nätet. Flygbolagen har fokuserat istället på e-post som erbjuder rock-bottom priser för sista minuten flygblad (de från Continental Airlines Inc., till exempel, är 20 till 40 procent billigare än normala priser). Men de flesta flygbolag inte rabatt för kunder som bokar flyg på Internet.

Efter timmar, Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, rörlighet, Kobo Aura ONE först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme, innovation, bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation

Detta kan förändras, eftersom vissa mindre flygbolag, såsom Southwest är diskontering för dem som bokar på nätet. Deras agerande kan tvinga sina större konkurrenter att följa efter,. Internet endast biljettpriser erbjuda kunderna en möjlighet att göra vissa surfa som egentligen inte kostar flygbolaget något, eftersom kunden gör allt arbete “, säger Linda Rutherford, en talesman på Southwest Airlines Co.. (NYSE: LUV) i Dallas, Texas “de letar, de väljer priser, de är inmatning av information. Det är logiskt att en Internet-pris skulle vara billigare än ett pris du skulle få från att ringa oss direkt eller ringa en byrå.

Sydväst började erbjuda rabatterade Internet priser i februari, med utvalda par av städer. Fares kan vara så mycket som 70 procent lägre än Southwest normala priser, och är endast tillgängliga via Internet. Företaget kommer inte att nämna konkreta siffror, men Rutherford sade att de har “mycket uppmuntrade” med resultaten av online-bokningar.

De stora killarna balk, både sydväst och AirTran Airlines (Nasdaq: AAIR), som också erbjuder internettjänster rabatter på en regelbunden basis, är rabatt flygbolag till att börja med. Men de stora aktörerna, såsom United, American och Delta, har hittills undvikit online rabatter. Deras oro: Potentialen för att störa relationerna med resebyråer – och med kunder som inte är online.

Ekonomiskt är det enkelt att motivera rabatterade priser för online bookers. Eftersom kunderna sortera flygtider och priser, är de i huvudsak gör bokning ombud arbete,. Ändå hotet om motreaktion från resebyråer, och vetskapen om att majoriteten av potentiella flygblad sannolikt inte har tillgång till Internet, håller alla flygbolag, inklusive lågpris, från att ge flygblad som köper biljetter i förväg en paus för att göra det online.

Flygbolagen skulle inte diskutera framtidsplaner prissättning, med hänvisning till federal lag, men analytiker sade att det är bara en tidsfråga innan de rabatter sträcker sig bortom osålda säten och rabatter flygbolagen.

“De tittar på det, men ingen är egentligen rör sig mycket snabbt”, säger David Baltaxe, analytiker på Current Analysis i Sterling, Va.

“Det kommer att finnas en engångserbjudanden och rabatter, men ingen har gjort det en driftsläge att erbjuda stora online rabatter. Men det är långt industrin kunde vara på väg.”

Saker och ting förändras något. Åtminstone ett flygbolag, tillägger Continental Airlines Inc., nu $ 20 på sina e-post specialpriser om folk bokar via telefon, sade Baltaxe.

Sarah Anthony, en kontinental taleskvinna, sade flygbolaget debiterar extra $ 20 för att uppmuntra resenärer att boka online.

Du är redan där på platsen, varför inte bara boka det? “, Sade hon.” Ännu viktigare, det är verkligen konsumenten som gör allt arbete. Du är den som är surfning och klicka, så varför inte belönas en liten rabatt?

Förändring i luften, Delta Airlines Inc.? (NYSE: DAL), vars planer för online-rabatter rapporterades i USA Today denna vecka, förnekade att den hyser allvarliga planer på att regelbundet ge rabatter till personer som bokar på nätet. Det gjorde bekräfta att den erbjuder ibland Internet bara specialerbjudanden, men skulle inte säga hur ofta de är tillgängliga.

“Just nu har vi mest åskådare, inte många människor som bokar. Internet svarar för mindre än två procent av alla våra passagerare”, säger taleskvinna Peggy Estes. Delta hade 103 miljoner passagerare förra året, sade hon.

“Look-till-boken” fenomen är inte unikt för Delta. En ny studie från Phocus Wright Inc. sade att bland “trådbundna resenärer” – människor som har rest med flyg under det senaste året och besökte en webbplats i den senaste månaden – 58 procent har kontrollerat priser, men bara 18 procent har använt Internet för att boka resor.

Om billigare biljettpriser kommer dock förvänta sig att antalet ändras.

Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

De bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation