En Trump ordförandeskap kan göra Asien tech stor igen

På mindre än fem månader, kommer USA att gå till valurnorna för sin 58: e presidentval och besluta om sin 45: e statschef. Den som vinner den, kommer landet att markera en viktig milstolpe i sitt president historia: antingen det får sin första kvinnliga president eller, för första gången någonsin, kommer USA att ledas av en rödhårig apelsin pajas.

? Koreas Minkonet sätter infödda objektannonser ovanpå sin VR streamingtjänst, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar,? BlackBerry att återvända till Korea med Priv efter tre år bort, som iPhone 7 vävstolar, Apples iOS glider längre efter i Kina; Galaxy Not 7 kommer inte längre använda Samsung SDI batterier, hävdar rapporten

Viktiga frågor kommer att ställas. Är det en combover eller en riktigt billig tupén? Är det bara ett konstigt val för en spray tan eller en sunbedding session gått dåligt?

På en mindre allvarlig anmärkning, naturligtvis vi inte här för att diskutera en nations val för sin statschef … deras land, deras val, de får leva med det. För resten av oss mumsa på våra popcorn från utanför USA, vi helt enkelt vänta och se om deras nästa president så småningom kommer att bli deras minst rest (från att vara minst inbjuden) och sannolikt minst gillade utländsk dignitär.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik, innovation, Apples misslyckades mode chansning, Innovation,? Koreas Minkonet sätter infödda objektannonser ovanpå dess VR streamingtjänst

Faktum är att Donald Drumpf … oops, jag menar, Donald Trumps klättra till presidentkandidat har gäckat internationell media och observatörer. Här är en kille som har kastat grundlösa anklagelser mot flera grupper av människor, inklusive mexikaner, muslimer, kinesiska, och även påven, uppeggade politiskt våld, och yttrade misogynist uttalanden, inklusive läskiga som om sin egen dotter.

I sitt tal vid RNC detta senaste veckan upprepade Trump sin avsikt att bygga den berömda väggen, föreslog USA skulle inte försvara Nato under attack, och än en gång hotade att begränsa handelsavtal med Kina.

Möjligheten att samma person kan mycket väl bli den amerikanska statschefen har rört många runt om i världen.

Efter Trumps adress på RNC, Jorge Guajardo, tidigare mexikanska ambassadören i Kina, sade: “Sorry USA, är världens ser ikväll och du, du är inte ser bra ut.”

Andra hade varit mer rättfram. “Om han blir president, kommer det att bli en katastrof”, konstaterade förre danska utrikesministern Martin Lidegaard. Frankrikes premiärminister Manuel Valls sade: “Trump, liksom andra, stokes hat och blanda samman.” Italiens premiärminister Matteo Renzi konstaterade också: “Jag anser Donald Trump en man som investerar en hel del i en politik av rädsla.

Paris borgmästare Anne Hidalgo sammanfattade det bäst: “Mr Trump är så dum, min Gud, min Gud.”

Otroligt som det kan verka just nu, men Trump kan mycket väl bli den 45: e USA: s president. Vad händer då?

Tja, kan det innebära stora saker för Asiens tech landskap och gemenskap, om regionen har möjlighet att sammanföra de nödvändiga bitar.

Med Trump vid rodret, och fientlig mot invandrare, kommer utländska investerare och företag att titta på andra ställen att parkera sina pengar och hus anställda. Detta kan leda till en kompetensflykt från den amerikanska industrin och slutligen lamslå dess förmåga att förnya sig.

I ett öppet brev släpptes tidigare denna månad, mer än 140 personer från en vanligtvis opolitisk Silicon Valley uttryckte sitt motstånd mot Trump som president. Supportrar ingår internet pionjär Vint Cerf, Qualcomm styrelseordförande Paul Jacobs, Reddit grundare Alexis Ohanian, och Apples grundare Steve Wozniak.

Vi har lyssnat på Donald Trump under det senaste året och vi har ingått: Trump skulle vara en katastrof för innovation, “brevet anges.” Hans vision står mot öppet utbyte av idéer, fri rörlighet för personer, och produktiv ingrepp med utsidan värld som är avgörande för vår ekonomi – och det utgör grunden för innovation och tillväxt.

Med EU: s post Brexit framtid fortfarande osäker, kommer Asien att erbjuda det bästa alternativet för tech företag som vill expandera sin närvaro utanför den flyktiga Trump-ledda amerikanska marknaden. Redan tre av världens fyra största länderna efter folkmängd bor i Asien, erbjuder ett brett konsumentmarknaden på att testa nya produkter och arbetskraften för att stödja sina FoU-insatser.

Singapores regering bör ta ledningen genom att köpa från lokala tech startup samt införa en särskild klass av arbete visum för att driva innovation och attrahera talanger i landet, föreslå deltagarna i en webbplats på nätet dialog.

Singapores regering, till exempel, som har aggressivt pitching dess tech start ekosystem kan se att tratt mer amerikanska investerare mot lokala stränder. Dessutom kan det hjälpa till att driva ytterligare samarbete mellan sina motsvarigheter Asean och kollektivt marknadsföra regionen som en teknisk knutpunkt.

När världens ledande tech innovatör, Japan också återigen fram och försöka återta sin plats. Mer påtagligt, Kinas en rem, kan en väg initiativ vinna mer stöd och inflytande som plattform för att öka gränsöverskridande ekonomiska banden mellan nyckelmarknader i Asien – särskilt Asean – Europa och Afrika.

Genom en rem, är den kinesiska regeringen i hopp om att driva multinationellt samarbete i framväxande industrier, inklusive nästa generations informationsteknologi, bioteknik och energiteknik. Bland annat vill man underlätta samarbete inom vetenskap och teknik, upprätta gemensamma labb eller forskningsanläggningar och internationella tekniköverföringscentra.

Rising som en sammanhållen teknisk nav

Mitt i en osäker Trump-ledda amerikanska marknaden, kommer regeringar i Asean, liksom resten av Asien har mer brådskande att vilja One Belt initiativ för att lyckas.

Det finns dock kritiska hinder och problem som måste lösas först.

Översta är Sydkinesiska havet tvist. Det dödläge mellan Filippinerna och Kina kan stanna framsteg. Som det är, har Sydostasien nationer misslyckats med att nå en överenskommelse om sin hållning i frågan.

Kinas ovilja att erkänna internationella lagar också kan äventyra dess ett bälte ansträngningar, med regeringar i regionen potentiellt tveksam om någon överenskommelse som måste upprättas för att underlätta gränsöverskridande handel och samarbete.

Asien måste lösa sina meningsskiljaktigheter och visa den kan komma samman för att vara en global teknik nav. Olika marknader inom regionen också måste se till sin lokala infrastruktur och regelverk på ett effektivt sätt kan stödja den invecklade företagets moln installationer och marknader framväxande teknik såsom Internet of Things.

Framför allt bör cyber vara en nyckelfråga och alla asiatiska regeringar kommer att behöva införa de resurser som krävs för att åstadkomma detta.

Dessa är svåra hinder för att bryta igenom, särskilt med Kina en viktig del i spelet. Men om den kinesiska regeringen är verkligen angelägna om att återuppliva den gamla “Sidenvägen Spirit” – premissen bakom ett band initiativet – och återupprätta “fred och samarbete, öppenhet och delaktighet, ömsesidigt lärande och ömsesidig nytta”, så borde det allvarligt ompröva sin ståndpunkt. Det måste spela för att hjälpa till att återuppbygga den livliga handeln ekosystem som Silk Road ges en gång, vilket gör att “välstånd och utveckling av länderna längs Sidenvägen” en nyckelroll.

Faktum är att alla asiatiska länder har viktiga roller i körning och upprättande av regionen som en ledande teknik nav. Vi har några av världens högsta mobila populationer, har vi talangpoolen, och vi har nu möjlighet att hoppa nuvarande globala ledare.

Att ta ett blad av Trump bok, är det dags att göra Asien tech stor igen.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Men det finns utmaningar …

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Apples misslyckades mode chansning

? Koreas Minkonet sätter infödda objektannonser ovanpå sin VR streamingtjänst