EU lanserar Google antitrustundersökning

Europeiska kommissionen inledde vad man kallar en undersökning av “exklusiva skyldigheter” som följer av Google på annonsörerna idag. Undersökningen är ett svar på konkurrenternas klagomål att sökandet jätte använder sin dominerande ställning för att gynna sina egna webbsidor och betald sökning trafik.

Enligt New York Times

Kommissionen sade att det var också undersöker om Google kan ha gett sina egna tjänster “förmånlig placering” i sökresultaten. Utöver sin sökmotor, har Google ett växande antal andra online-företag, inklusive kartläggning, översättning, video och e-handelstjänster, av vilka många, som sökmotorn, stöds av reklam.

Denna nya undersökning som tillägg till pågående integritet, upphovsrätt, och separata konkurrensundersökningar i enskilda europeiska länder. Foundem (en brittisk webbplats som liknar buy.com), Ciao (en liknande plats i Tyskland ägs, inte överraskande, av Microsoft) och e-juridik (en fransk juridisk söksidan) är alla parter i klagomål som resulterade i informella undersökningar tidigare i år. Även om kommissionen konstaterar att det har “inga bevis för överträdelser”, har Google varit snabba att erbjuda sitt samarbete.

Microsoft, eftersom de flesta av oss kommer att minnas, var den första stora amerikanska datorföretag att genomgå europeiska antitrustundersökning och få flera miljarder dollar böter för överträdelser runt Windows. Eftersom Londons Telegraph förklarar, är detta ett mycket annorlunda fall

Google anklagas av ett litet antal sökwebbplatser av orättvist sänka sin ranking. Även om ingen av dem vill göra Googles hemliga metoder helt offentligt, de kräver större öppenhet i hur Google rankar “Kvalitet” av webbplatser.

Googles Pagerank algoritm, men är naturligtvis en viktig bit av immateriella rättigheter, avgörande för dess sökning verksamhet och anses av många vara den “hemliga sås” bakom dess framgång. “Öppenhet” i algoritmen skulle naturligtvis inte vara ett önskat resultat. Med tanke på deras stora krigskassan, skulle Google förmodligen hellre betala några miljarder i böter än avslöja sina rankningsalgoritmer, men det är inte troligt att de kommer att få ett val i frågan.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig