EU snedstreck mobildataroaming mellan medlemsländerna med 36 procent

Från och med måndag kommer mobiltelefon och mobila bredbandsanvändare i Europa dra nytta av billigare samtal och datatrafik över 28 medlemsstaten blocket, meddelade EU-kommissionen.

Enligt ett pressmeddelande från den Brysselbaserade verkställande organ, kommer den nya roamingförordningen träder i kraft för andra gången, och kommer att se pristak för datanedladdningar droppe med 36 procent, vilket gör det betydligt billigare att kontrollera Google Maps där i den region som du är – även när du är utanför ditt hemland nätverk.

Inte redo att gå i pension någon gång snart, Neelie Kroes sade företagsledare på måndagen att EU kan “riva väggarna” för den inre marknaden för mobil, och lovar att göra det 2015.

Jämfört med 2007, kommer dataroaming nu vara 91 procent billigare i år som en följd av den nya lagen, som inleddes 2012 för att bryta ner de nationella gränserna mellan EU: s medlemsländer. För samtal och textmeddelanden, har minskningar av detaljhandelspriset fallit med mer än 80 procent sedan 2007.

De nya pristak kommer att minska datanedladdningar med 45 eurocent ($ 0,59) per megabyte plus skatter, en minskning med 36 procent jämfört med 2012. Ringa kommer att sjunka till 24 eurocent ($ 0,31) per minut plus skatter, en 17 procent minskning jämfört med förra år, samtidigt som han får ett samtal kommer att sjunka till 7 cent ($ 0,09) per minut plus skatter, en 12 procent minskning.

Kostnaden för att skicka ett textmeddelande kommer att sjunka med 11 procent under 2012 till 8 eurocent ($ 0,10) plus skatter.

Besökare till Kroatien, den nyaste medlemmen i Europeiska unionen, kommer också att gynnas, eftersom kostnaderna blir 15 gånger billigare, jämfört med omkring 10 gånger billigare för resten av unionen.

Kostnaderna kommer att fortsätta minska jämfört med året innan, med den slutliga droppe kommer denna tid nästa år den 1 juli 2014 där datakostnader kommer att minskas till 20 cent ($ 0,26) per megabyte plus skatter, och ringa kommer att sjunka till 19 € cent (0,25 $) per minut.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

I ett förberett uttalande, EU: s digitala agenda kommissionär Neelie Kroes sade: “EU måste vara relevant för människors liv De senaste prissänkningar lägga mer pengar i fickan för sommaren, och är ett kritiskt steg mot att bli av med dessa bidrag en gång och. för alla.”

Hon tillade: “Detta är bra för både konsumenter och företag, eftersom det tar rädsla från marknaden, och det växer på marknaden.”

Det kommer bara några veckor efter Kroes sade att innan hennes tidsfristen 2015 kommer det att, finnas en enda mobilmarknaden i hela EU, ett effektivt sätt att döda något behov av roamingavgifter alls.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet