Facebook ingenjörer: Going mobil första är inte så lätt som det ser ut

SAN FRANCISCO —- Om utvecklarna får verktyg som är frustrerande och svåra att använda, kommer de att göra program som är lika frustrerande och svårt att använda, föreslog Facebook befälet Adam Wolff.

Mer om Facebook infrastruktur

“Att programvara gör som exakt vi vill att det ska fungera, kan vi göra företaget fungerar som vi vill att det ska fungera”, säger Wolff när han talade under en whiteboard session om det sociala nätverket produkt infrastruktur på onsdag.

Göra programvara springa bättre för att göra en hel organisation framgångsrik var en av de mantran bakom Facebooks stora förskjutning mot att fungera som en mobil-första plattform för några år sedan.

Även om det har visat sig vara Facebook starkaste intäkter (och utan tvekan den nåden efter en katastrofal IPO), går mobil först var inte så lätt som VD Mark Zuckerberg förklara den riktningen till världen.

En sådan plan krävs att gå tillbaka till utarbetandet styrelsen för varje större produktserie från Foton till Händelser som kräver ny kod och massiva organisatoriska strukturer så att varje produktteamet skulle bygga för både stationära och mobila plattformar lika.

“Jag tror att alla skulle säga att det var värt det, men det var oerhört smärtsamt,” Wolff medgav förklarar varje under lag byggde på sitt eget sätt, eftersom det fanns ingen att crossover med nödvändig kunskap.

Facebook teknisk chef Tom Occhino lagt det var lika svårt att hitta ingenjörer med Mindshare som kan ta itu med dessa problem från början.

“Omfattningen av produkten var inte vad dessa verktyg byggdes ursprungligen för” Occhino reflekteras.

Facebook detaljer två års arbete för att slå på standard HTTPS, Facebook förklarar hur “TAO” tjänar sociala arbetsbelastning, dataförfrågningar, Facebook devs förklara hur det kartor användaranslutningar till andra “enheter, Facebook översätter naturligt språk gränssnitt enligt Graph Sök, Facebook ingenjörer avslöjar hur Parse passar in Platform, B2B strategier, Facebook släpper nya socialgrafdatabas riktmärke: LinkBench; Facebook avslöjar ärendes bakom app Center rekommendation motor; förstå Unicorn: En djupdykning i Facebooks Diagram Sök

Längre ner den mobila kaninhål problem förvärras. Wolff betonade mångfalden av Android-plattformen samt högre förväntningar vid leverans mellan iOS-användare.

För det mesta du gör tråkiga skit “Wolff sade uppriktigt.” Utvecklare vill aldrig erkänna det, men det är sant.

Även när man gör “mer roliga saker” som animation, hur mycket tid och möda kan vara “smärtsamt” för utvecklare, beklagade Wolff.

“Om du vill göra det så att du kan gå snabbare och enklare att utveckla, du kommer att behöva använda mer resurser för att göra det”, Wolff förklaras. Men dessa resurser på mobila enheter – såsom CPU, minne och batteri – är värdefulla, anges han.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Ett initiativ Facebook har producerat för att minska dessa kostnader är Reagera, ett open source JavaScript-bibliotek för att bygga användargränssnitt, följs upp av React Native, utformad för att hjälpa webbutvecklare att bygga helt främmande mobilappar med JavaScript och React.

Att bygga användargränssnittet är verkligen svårt att göra, “Occhino stressad, insisterar REACT gör bygga användargränssnitt lättare för webben och mobilen, eftersom i huvudsak gör koden” dumma “genom att optimera indata och ta bort logiken.

Occhino jämfört Reagera på Legos byggstenar, förklarar om du vill ändra en komponent, behöver du bara ändra ett stycke snarare än hela strukturen.

“Ramverket siffror det ut för dig istället för att du räkna ut det som en ingenjör” Occhino sammanfattas.

Ser tillbaka, sade Occhino reagera gjorde det så att utvecklare och ingenjörer kan agera mycket snabbare på mobil, antyder att gående Facebooks egen mobil första strategi samtidigt.

“Facebook gick mobil först men våra annonsörer var tvungen att använda skrivbordet för att bygga sina annonser,” Occhino anmärkte. Men tyvärr, för att bygga goda fristående iOS och Android-appar Occhino påpekade de behövde för att hitta inhemska ingenjörer.

Facebooks svar här var en mobil version av annonser Manager, som tack vare reagerar Native, som drivs en iOS-version som drevs i fem månader jämfört med den ursprungliga projektion av 18 månader. En Android-version följde några månader senare.

Reagerar redan kan användas av ett antal uppmärksammade tech varumärken bygger allt för mobila enheter, inklusive blädderblock, Netflix, Airbnb och moln samarbetsplattform Asana.

Kärnpunkten här, enligt Occhino, är att ingenjören byggnaden för webben nu använder samma teknik, idéer och bygga modeller för mobilen, vilket sparar alla tid och pengar samtidigt öka prestanda.

“Vi kommer att hålla investera i detta som vi går,” Occhino lovade.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet