Facebook lanserar nästa steg för att dela användarinnehåll: Graph Sök

Efter i fotspåren av News Feed och tidslinjen Facebook presenterade den tredje “pelare” hur man planerar att göra det möjligt för nya anslutningar: Graph sökning.

: Denna webbplats levande blogg från Facebook huvudkontor i Menlo Park, Kalifornien.

Världens största sociala nätverk skickas ut inbjudningar till media och analytiker i förra veckan, vilket ledde till omedelbar spekulationer om mysteriet tillkännagivandet. Rykten varierade från den gamla (Facebook telefon) till nyare idéer kring en sökning relaterade företag.

Införd genom VD Mark Zuckerberg på tisdag morgon, är Graf Sök avsedd att vara en “privacy-aware” sökmotor för endast innehåll som har delats med dig.

försökte Zuckerberg att skilja hur detta är unikt jämfört med traditionella sökmetoder, beskriver att varje del av innehållet har sin “egen publik” är att det mesta av detta innehåll är inte offentlig.

Även om det är en ny stab på sök, Graph Search har nyanser av andra befintliga produkter, vilket återspeglar hur sökningen har utvecklats. Till exempel, Graph Search ger svar – inte bara länkar – ungefär som Google Nu och Apples Siri sökplattformar på mobila enheter.

Dessutom ser det också som påminner om delar av Google+ med delning via cirklar. (Men på ett sätt, som kan redan göras på Facebook genom grupper och den begränsade profil funktionen.)

Få mer exakt, och även “intuitiva” svar snarare än bara länkar baserat på sökord är inte en enkel process, erkände Zuckerberg.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Således är Facebook med hjälp av vad som kan betraktas som en mindre glamorösa, men potentiellt mer robust infrastruktur för att uppnå detta: filter.

Det låter nästan för enkelt för ett socialt nätverk som hanterar mer än en miljard aktiva användare, men Facebook ingenjörer förklarade att Graph Search är “strukturerad” kräver sökfraser mer som meningar än enkla sökord.

Därifrån Graph Sök låter även användaren begränsa resultat baserat på attribut av hans eller hennes vänner, såsom hemstad, högskola / universitet och personliga intressen.

Men, enligt Facebook, poängen bakom graf Search är inte helt enkelt att hitta svar och information om aktuella kontakter.

Snarare är det idé att uppmuntra och göra det möjligt för användare att göra “nya kontakter” – vilket ytterligare sprida mängden innehåll delas över det sociala nätverket tillgänglig för fler användare.

Utöver bara att skaffa nya vänner och kontakter, är Facebook också banar väg (om än långsamt) mot att bli en starkare och mer väl avrundad sökning rival till artister som Yelp (och även Google). Zuckerberg visade Graph Sök möjligheter för att hitta restauranger, barer, läkare, och mer baserat på människor och föremål omtyckt av dina kontakter.

Men även om Facebook chefer reklam detta som en enorm utveckling, inte förvänta sig alltför mycket på en gång.

Facebook lagt på sin hemsida att utbyggnaden kommer att vara “långsam” så ingenjörer kan finjustera och göra förbättringar. Dessutom kommer Graph Sök inte vara tillgängliga för Open Graph partner ännu heller.

Graf Sök rullar ut i beta-läge (endast på engelska) Från och med idag. Intresserade Facebook-användare kan också registrera dig för att placeras på en väntelista nu också.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport