Facebook tar facebook ut från Messenger att ta fler användare

Ganska snart, kanske Facebook Messenger helt enkelt kallas “Messenger”.

En grupptalan som väckts av en europeisk integritets grupp går framåt tack vare beslutet i dag av en Wien domstol.

Det beror på att världens största sociala nätverk meddelade på onsdagen att användare i vissa länder kan få tillgång till den populära mobila app, även om de inte har ett Facebook-konto.

Menlo Park, Kalifornien-baserade företaget är i färd med att rulla ut en uppdaterad version av Messenger med alla dess funktioner (från gruppchatt och videosamtal till att dela foton och “klistermärken”) att vara tillgänglig för vem som helst med ett telefonnummer .

Smartphone-användare som hör till denna kategori kan komma åt Messenger genom ett nytt alternativ på målsidan genom att klicka på “Inte på Facebook?” och sedan logga in med hans eller hennes namn, foto och telefonnummer.

Flytten kan komma som en överraskning för någon given Facebook redan har lockat mer än 1,44 miljarder användare världen över till sin plattform – varav 1,25 miljarder är månatliga mobilanvändare.

Men som framgår av Wall Street reaktioner på kvartalsresultatrapporter från Facebook och dess sociala medier bröder (titta bara på Twitter), användartillväxt betraktas ofta som den viktigaste mått i denna vertikala dessa dagar.

Flera miljarder dollar förvärv av Whatsapp förra året mycket betraktas som just en sådan användare grab knep.

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Som sagt, det är ingen överraskning Facebook vill att rampa upp användningen av dess fristående Messenger app, utan tvekan den starkaste och snabbast växande i sociala konglomeratet portfölj.

Facebook regelbundet uppmärksamma Messenger laget, stärka appen med peer-to-peer-betalningar i mars och sedan platsdelning (inte så tillfällighet en av de mest populära funktioner på Whatsapp) i juni.

nummer endast telefon tillgång till Facebook Messenger är nu tillgänglig över hela USA, Kanada, Peru och Venezuela.

Bild via Facebook

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell