Facebook: US Gov’t fattas nära 12.000 dataförfrågningar under första halvan av 2013

Facebook har publicerat sin första rapport med att avslöja antalet dataförfrågningar det receieves från regeringar runt om i världen – och det är redan en doozy.

, Twitter Transparency Report ser uptick i begäranden om borttagning världen, Google rapporterar fler statliga begäranden om borttagning “än någonsin tidigare

Omfattar de första sex månaderna av 2013, går den första rapporten endast i följande fyra mått: vilka länder begärt information från Facebook om sina användare, antalet förfrågningar som mottagits från var och en av dessa länder, antalet användare / användarkonton som nämns i de förfrågningar, och andelen ansökningar där Facebook har enligt lag att lämna över åtminstone en del information.

Det sociala nätverket rapporterade att USA ensamt har gjort mellan 11.000 och 12.000 rapporter översätta information begär om mellan 20.000 och 21.000 användare.

Facebook erkände det var tvungen att avstå från data som svar på åtminstone 79 procent av dessa ansökningar.

Erkänner att exakta siffror lämnades för förfrågningar från utländska regeringar, Facebook chefsjurist Colin Stretch förklaras i rapporten till varför endast ett intervall lämnades för framställningar som härrör från USA

Vi har rapporterat siffror för alla kriminella och nationella framställningar trygghet när den maximala utsträckning som lagen tillåter. Vi fortsätter att driva USA: s regering för att ge mer insyn i dessa ansökningar, inklusive specifika siffror och typer av nationella säkerhetsrelaterade förfrågningar. Vi kommer att publicera uppdaterad information för USA så snart vi få juridisk tillstånd att göra det.

Några av de andra länder som stod på listan med dataförfrågningar i tusental ingår Frankrike, Italien, Indien, Tyskland och Storbritannien.

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, Security, USA brottsbekämpande kasta nätet bedragare bakom galler, säkerhet, FBI upptäcker överträdelser i US statligt röstning

En fullständig förteckning över förfrågningar uppdelat efter land finns på nätet nu.

Facebook har inte lämnat en tidsram för hur ofta det kommer att publicera framtida rapporter. Som jämförelse, Google publicerar typiskt sin egen öppenhet rapport var sjätte månad.

Bild via Facebook

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

USA brottsbekämpande kasta nätet bedragare bakom galler

FBI upptäcker överträdelser i amerikanska system statliga röst