FBI utbildar bankens chefer på cyberattack hot

FBI gav amerikanska bank chefer säkerhetsprövning förra månaden för att dela information om utredningar slår nätet banksystem under det senaste året.

Enligt Reuters, Federal Bureau of Investigation säger att mer samarbete mellan myndigheter och den finansiella sektorn är nödvändigt för att bekämpa it-brottslighet. För att främja en bättre förståelse, FBI gav bank chefer clearance förra månaden att informera dem om den aktuella cyberbrott miljön, så den ekonomiska förvaltningen kunde fatta “vem som ligger bakom tangentbordet.”

Medlemmar av den finansiella industrin togs till över 40 FBI kontor runt om i landet att ansluta sig till en sekretessbelagd videokonferens, enligt FBI: s verkställande biträdande direktör Richard McFeely. Många attacker som syftar till online-banktjänster tillskrevs Iran, även om McFeely inte kommentera om Iran var direkt ansvarig för attackerna, eller vilka banker deltog på konferensen.

Endags spelrum var en del av en bredare insats för att informera offer för cyberbrott, och den stängda naturen av konferensen var tänkt att hålla media bort – liksom begränsa risken för exponering för investerare.

McFeely säger att myndigheten ändrar sin inställning efter att “fruktansvärt” i det förflutna om att hålla organisationer och företag som drabbats av hackare informerade om framsteg i utredningar. FBI och Department of Homeland Security har även informerat 129 andra länder om 130.000 Internetleverantörer som är kopplade till cyberattacker som syftar till banktjänster. Det är dock viktigt att notera att många av dessa Internetleverantörer är virusinfekterade, och så anmälningar är tänkta att bidra till saneringen systemen snarare än åtal.

Bankerna är, ett attraktivt mål för hackare, inte bara på grund av värdefull branschinformation som kan stjälas, men för kontouppgifter och potentiellt hög ekonomisk vinning.

Några av dessa attacker kan också vara politisk. I oktober en grupp som kallas Izz ad-Din al-Qassam Cyber ​​Fighters tog ansvar för att ta ner banktjänster över filmtrailer “The Innocence muslimer” på YouTube, även om senatorn Joe Lieberman, placerade skulden på Iran, med hänvisning till ” de allt starkare ekonomiska sanktioner som USA och våra europeiska allierade har lagt på iranska finansinstitut “som orsak.

Bank of America, JP Morgan Chase, Wells Fargo, US Bank och PNC Bank har alla drabbats med denial-of-service (DoS) attacker under det senaste året.

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

McFeely anser att ökad kommunikation är nödvändig för att bekämpa problemet, särskilt när de drabbats av attacker har ofta varit stängd mun om problemet. FBI tjänsteman säger att sällsynthet av utländska gripanden och misslyckanden i internationella förhandlingar är en del av problemet, men intressant, kan det vara så att USA planerar att rampa upp åtal. McFeely angav att “vissa åtal har utfärdats i enlighet med tätning och att gripanden skulle följa”, särskilt om misstänkta hackare reser utanför sina hemländer.

“Första gången vi sätta någon i ut ur landet i handbojor, är det kommer att bli en stor sak,” McFeely berättade publiceringen.

Förra veckan, Department of Homeland Security sade att det är, en förhöjd risk, för cyberattacker på privata amerikanska företag som tillhandahåller kritiska infrastrukturtjänster. Det kan dock vara allt om skydd – den amerikanska regeringen kan besluta att bekämpa eld med eld, som en färsk rapport, märkt regeringen, den största köparen av skadlig kod.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund