Fem skäl inte att “uppgradera” till Windows Internet Explorer 9

Efter ett par veckor på mixtra med den nyutgivna Internet Explorer (IE) 9, och en mängd andra webbläsare, jag måste säga att medan 32-bitars IE 9 är mycket bättre än någon annan version av IE hittills, är det fortfarande inte min första val för en webbläsare. Här är anledningen.

1. Operativsystem oförenlig

När det gäller desktop operativsystem, fungerar IE 9 endast med Windows 7 och Vista. Det är allt. XP-användare? Du är ute på tur. Det finns ingen IE 9 för XP. Ja, enligt NetMarketShare, de flesta Windows-användare fortfarande kör XP, 55%, 23% kör Windows 7 och 11% med Vista, men det finns fortfarande ingen IE 9 för dig.

Naturligtvis Microsoft stöder inte heller IE 9 på Mac OS X eller Linux heller. I själva verket, Dean Hachamovitch, chef för Microsofts IE: s verkstadskoncern skröt om det på SXSW (South by Southwest konferenser och festivaler). Hachamovitch rapporteras ha sagt, “Andra webbläsare Späd sina tekniska investeringar över system. Eftersom vi fokuserar enbart på en, kan IE göra det mesta av erfarenheten Windows och hårdvaran.”

Rolig, Chrome, Firefox och Safari alla verkar hantera det ganska bra. Och även om Microsoft vill ignorera Mac OS X och Linux, varför inte åtminstone en version för XP ändå?

Svaret är naturligtvis är att Microsoft vill sälja Windows 7, även om du inte behöver eller vill ha det.

2. Prestanda

Ja, IE 9 faktiskt är vinnaren på SunSpider JavaScript 0,91 riktmärke, men en fylligare serie tester visar att IE 9 faktiskt förlorar Chrome och även Firefox 4 Release Candidate på andra riktmärken.

Processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, processorer, Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys, hårdvara, AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen

Jag har också varit att hitta i min dag till dag användning som Chrome känns bara snabbare än IE9. Som min bra kompis Mary Jo Foley, som vet en sak eller två om Microsoft, uttrycker det, “Jag måste säga, jag tror att Softies har några ganska hård konkurrens från Chrome, som jag har använt allt som min webbläsare val på grund av hur snabbt den laddar sidor. Ja, jag vet. jag är väldigt old-school så …. ”

Den långa och korta av det är att IE 9, medan mycket snabbare än sina föregångare, är inte alls snabbare än sin webbläsare rivaler. Allt detta, återigen, kommer att köras på alla operativsystem för persondatorer du kasta dem på.

3. 64-bitars version av IE 9 är andra klassens.

Naturligtvis, när jag säger att IE 9 är snabbare, jag talar om 32-bitarsversionen. 64-bitars modell är en hund. Det är flera gånger långsammare än alla andra webbläsare när det gäller JavaScript.

Jag har fått höra om och om igen av Windows fan pojkar som ingen någonsin skulle köra 64-bitarsversionen av Internet Explorer. Rolig, IE 9 nedladdningsprocessen fortfarande insisterar på att att 64-bitars Windows-användare installera sämre 64-bitarsversionen och de ganska naturligt, antar att de ska köra 64-bitars webbläsare. Det är när de skriver till mig, och jag pekar dem på artikeln jag skrev berätta hur du kör 32-bitars IE 9 på 64-bitars Windows. Man kan säga allt du vill att “normala” användare inte kommer att försöka köra 64-bitars IE, men de gör, och de gör det varje dag.

Långt bättre fråga att de som blöder Microsoft blå bör ställa är: “Varför är Microsoft medvetet insisterar på att deras 64-bitars användare installera en andra klassens version av sin egen flaggskepp webbläsare?” Skulle det inte vara bättre att göra vad alla andra utvecklare webbläsare göra och gör 64-bitarsversionen en experimentell, valfri nedladdning? På så sätt skulle det inte finnas någon chans att någon förvirring och de kunde vara säker på att varje IE 9 användare skulle få bästa möjliga upplevelse. Det verkar ganska enkelt för mig.

Säkerhet och webbsida Kompatibilitet elände

4. Brist på säkerhet

Gör inga misstag med den, IE 9 är mycket säkrare än någon tidigare version av IE, men det betyder inte att det är lika säker som sin webbläsare rivaler. Till exempel, dessa dagar när anfallande webb-plug ins, till exempel Adobe Flash är varje hackare favorit nya trick, inte IE 9 inte varna dig om du inte kör den senaste plug-in, som Firefox gör med Plug-in Check eller automatiskt uppdatera dem ala Chrome med den inbyggda PDF och Flash-programvara. Ännu bättre, i Chrome, även om plug-in blir påkörd av noll dag attack, de mest frekvent attackerade plugin-program, Adobe Flash Player och Reader körs i en sandlåda så attacken inte kan få till datorns operativsystem.

Jag hittade också en oddity i IE 9 långfilms Tracking Protection. Denna idé som först föreslogs av Mozilla är att användarna ska kunna ställa sina webbläsare så att annonsörerna inte kan spåra dem eftersom de går från plats till plats. Det är en bra idé och Microsofts kredit de var de första att få ut genom dörren, men … det tycktes mig att om jag använde två eller flera Tracking Protection Lists (TPLS) – Microsoft erbjuder användarna fem olika TPLs- att när en lista får en webbinnehåll eller aktivitet och en annan inte skulle IE 9 standard att göra det möjligt att spåra aktivitet att hända.

Det visade sig att jag hade rätt. Enligt forskning av Which? Computing, och bekräftades senare av forskare vid Stanford University och Microsoft, IE 9 visserligen som standard tillåter spårning beteende när det finns en regelkonflikt. I en intervju Hachamovitch sa “Den primära konsument roll är att välja en lista författare de litar på. Revision någon sådan lista kräver integritet kompetens samt tekniska mannaskap. Stötta mer är osannolikt att faktiskt hjälpa konsumenterna kryssrutorna.” I korthet även om du kan försöka kombinera listor för ökad säkerhet, Microsoft hellre du hålla fast vid en och vid denna tidpunkt de inte planerar att ändra detta.

Så, visst IE 9 är säkrare, men det du verkligen vill vara säker, Chrome och Firefox verkar vara bättre val.

5. Brist på kompatibilitet

Jag ska låta Ed Bott, webbplatsens bosatt Windows tech expert säger att det för mig, “Jag har tillbringat timmar med att studera de olika signalerna som webbplatser och Internet Explorer kan utbyta med varandra, och jag kom undan med en sprängande huvudvärk. Ännu viktigare , även efter att ha läst att jag har hittat flera webbplatser som helt enkelt inte kommer att visa helt rätt i IE 9. på en sida värd på blogspot.com, det enda sättet att få text att linda ordentligt var att trycka på F12 och använda Utvecklingsverktyg att skicka en annan User-Agent sträng till platsen. ”

Jag behöver inte huvudvärk. Visst, jag vet att några av er har fastnat i IE6 endast webbapplikation helvete, men åtminstone det finns svar på att såsom Browsium precis släppt UniBrows, Unibrows gör det möjligt att köra en IE6 instans inom nyare, säkrare, versioner av IE. Det är ett snyggt trick. Men när kommer till vanliga webbläsning jag fick trött på dåliga surfning erfarenheter i 90-talet, behöver jag inte att återkomma dem i dag.

Dessutom, trots alla Microsofts buller om att stödja H.264 i HTML 5 videostandarder krig de, IE 9 faktiskt inte en usel jobb att stödja HTML 5. I HTML 5 webbtestsida, IE 9 kommer bakom alla andra moderna webben webbläsare.

Så, vill du ha en bra webbläsare för din Windows-maskin, eller något annat system, rekommenderar jag Chrome 10. Firefox 4 ser också ut som dess värt att överväga. Men, IE 9? Det bästa jag kan säga är att om du absolut insisterar på att driva en Microsoft webbläsare, och du inte kör XP och du är säker på att du kör 32-bitarsversionen så ja, det är ett bra val.

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen