First Impressions: Lenovo ThinkPad X1, som börjar 17 maj

Jag fick en chans att spela med en Lenovo ThinkPad X1during avtäckningen i New York förra veckan så här är mina hämtställen från min korta möte med 13,4 “ultraportabla företag laptop. Kontrollera detta inlägg för en mer omfattande genomgång och galleri, och detta lägga till information om X1 specifikationer.

 täckning på hemsidan

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Böjda och extra stora chiclet nycklar: Vid en första anblick, jag märkte inte att knapparna på X1 är chiclet stil eftersom de kurvan (även känd som “smile”) som traditionella tangentbord. Bredden på varje tangent ser ännu bredare än de av ett fullstort tangentbord, så de med större siffror ska kunna skriva som ett proffs på X1. Enligt Lenovo försäljare, tar företaget sitt tangentbord design på största allvar och det visar, Bullerdämpande inbyggd mikrofon. Lenovo hävdar att den inbäddade mic kan skapa ett vakuum av ljudet så bara talarens röst kommer att överföras till den andra sida, vilket leder till extremt tydliga samtal även i en bullrig miljö. Nu fick jag inte att demo denna funktion första hand så jag inte kan kontrollera om detta är sant, men denna funktion kan vara värdefull för användare som behöver komma i kontakt med kontoret och familjen, men ofta är på väg,. Strukturerad matt finish över handledsstöd: det finns inget värre än att känna handlederna fastnar på handledsstöd under din laptop tangentbord efter en lång dag för att skriva. Med lätt texturerat material på X1that täcker handledsstöd området, gör det du vill att dröja kvar och fortsätta att arbeta. (! Kanske inte en så bra idé trots allt), matt finish över alla: Inga fler stirrar på alla fingeravtryck som samlas på din bärbara dator samtidigt som du försöker att koncentrera sig på arbetet. Matt finish från topp till botten av X1 gör detta till en mycket låg underhållsanordning, som är perfekt för människor som har bättre saker att göra än rengöra sina bärbara datorer, Slim profil. På mindre än höjden av ett öre, är X1 definitivt elegant och rymmer en hel del teknik inom ett tunt fall, spillskyddat tangentbord. Lenovo representanter påpekade två små hål i tangentbordet leder direkt till botten av den bärbara datorn till mig. På detta sätt, bör du råkar spilla kaffe på tangentbordet, vätskan bör kanaliseras till dessa hål för att avsluta den bärbara datorn, därför minimera skador på resten av den bärbara datorn (åtminstone det är tanken).

Ingen lätt att få tillgång till RAM: Även om Lenovo försäljare försäkrade mig den bärbara datorn kan hantera upp till 8 GB RAM, det finns ingen särskild fack för RAM som du kan komma att uppgradera del själv. Den nedre delen av X1 är i huvudsak ett enda stycke av material, så det enda sättet att öppna upp sina tarmar är att ångra alla skruvar, Internt batteri. Samtidigt som jag förstår bolaget har patenterat ett nytt sätt att ladda 80% av batteriet i bara 30 minuter ( “RapidCharge”), jag personligen gillar inte bärbara batterier som är otillgängliga externt eftersom jag gillar att ta bort dem för att lätta min last när det är möjligt. Dessutom är detta batteri bara bra för tre år eller 1000 laddningscykler så som säger till mig X1 kommer att innebära ytterligare servicekostnader i framtiden. Jag antar att det är därför du kan välja för att uppgradera till en ThinkPlus® tre års förseglade batteri garanti, Vikt:. Kanske Corning ® Gorilla Glass bidrar till uppfattningen att X1 väger mer än andra 13,4 “bärbara datorer, men när jag fick en chans att hålla X1, det kändes ganska tung i mina händer trots endast väger 3,7 pounds per sitt pressmeddelande. för en bärbar dator som har en solid build med icke-plast känsla, är några heft att vänta så detta kan inte vara en del breaker för dig.

Lenovo ThinkPad X1 laptop Batteriet laddas snabbt, sista tre gånger så lång, Lenovo introducerar smal ThinkCenter Edge 91z AIO företagsdator, Lenovos eleganta ThinkPad X1 kommer den här veckan

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus