Foxconn upplopp stänger Kina fabrik för en dag

Ett upplopp mellan arbetare på Foxconns Taiyuan fabrik i nordvästra Kina har orsakat bolaget att tillfälligt lägga ned verksamheten där för en dag.

Enligt Reuters, en personlig tvist mellan flera Foxconn anställda bröt ut i ett upplopp sent söndag kväll. Upploppet involverade 2.000 arbetare och 40 sändes till sjukhus för läkarvård, noterade rapporten.

Värdera Foxconn, enligt rapporten den personliga tvist i ett privatägt förvaltade sovsal eskalerade på runt 11:00 på söndag. Men den lokala polisen förde situationen under kontroll på omkring 3 a.m, sade företaget.

“Orsaken till denna tvist är under utredning av lokala myndigheter och vi har ett nära samarbete med dem i denna process, men det verkar inte ha varit arbetsrelaterad”, sade Foxconn.

Lokal nyhetssajt Sohu Finance sade upploppet inblandade Foxconn anställda och säkerhetsvakter. Medan den faktiska orsaken till upploppet var okänd, rykten tyder på att det började därför en säkerhetsvakt hade slå upp en anställd som orsakade missnöje andra anställda, sade nyhetssajt.

Kinesiska nyhetswebbplats Sohu IT ingår bilder av upplopp från tidig morgon som visade trasiga fönster i sovsal, campus stormarknad och buss.

Reuters konstaterade att Taiyuan anläggningen sysselsätter omkring 79.000 arbetare och gör bil elektroniska komponenter, elektroniska komponenter konsument och precisions lister. Nyhetsbyrån lärt från en anställd att anläggningen gör också delar och monterar Apples iPhone 5.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer