Från Chile till Seattle till Marocko: En start resa för mjukvaruutveckling över hela världen

Kontoret i Marocko. Bild, Maptia, Maptia grundare Dorothy Sanders, Jonny Miller, och Dean Fischer träffades på universitetet, där de fann sig förenas av en passion för att utforska och en ömsesidig frustration på “kamp för att hitta en vacker och enkelt sätt att dela berättelser från våra resor .

Efter att ha hjälpt hittat en elev resemagasin, laget snart ifrågasättas om det inte fanns en bättre modell. “Efter det var det inte länge innan tanken på att bygga en gigantisk, var interaktiva, karta av berättelser från varenda plats på jorden föddes,” Sanders, Maptia VD och formgivare, berättade webbplats.

Vrida den idén till verklighet har därefter sett laget ombord på en unik resa på fyra kontinenter. Från och med 2012 med deltagande i två accelerator program – Startup Chile i Santiago och Techstars i Seattle – den första betaversionen av sajten lanserades 2013 från den osannolika platsen för Taghazout, en liten fiskeby i sydvästra Marocko.

År 2014 – stärkt av stöd från två nya rekryter, Daniel Perlaky och Brian Jones – laget flyttas igen, bosätter sig i den schweiziska turiststaden Locarno att arbeta på Maptia 2,0.

Att gå med strömmen

Även om denna ambulerande livsstil kan verka i linje med en webbplats för vad Sanders beskriver som “en värld av märkliga historier, berättade av några av de mest inspirerande fotografer, författare och äventyrare på planeten,” logiken bakom dessa ofta rör sig ofta varit höggradigt pragmatiskt snarare än resultatet av inbiten wanderlust.

I första hand, landade laget i Santiago – som en del av Startup Chile – i första hand eftersom “en vittomfattande regeringen” gav dem ettåriga arbetstillstånd och en $ 40.000 “no-strings-anslutna bidrag” att arbeta på deras idé. De tillbringade sedan den sista av dessa medel flygande 10,000km att delta i urvalsTechStars Öppet hus. (Under vilken som grundarna avslöjas i en ny Medium inlägg, de var “hemlighet sover på deras kontor golvet för att spara pengar.”)

Och efter att framgångsrikt examen från bredare Techstars programmet, tog laget en liknande slumpmässig väg toTaghazout.

De tre största utmaningarna startups i Mellanöstern, Katalonien går vidare med planen för att slå Barcelona region till en blomstrande tech hotspot, Nederländerna anlitar Neelie Kroes att vända Amsterdam till en startnavet

Vårt team temporära amerikanska visum löpt ut, “CTO och bly utvecklare Fischer förklarar,” och så vi visste att vi behövde flytta igen.

“Att tre brittiska grundare, London verkade som ett självklart alternativ, men det var för dyrt för oss att hyra boende och kontor, och vi ville ha något som var lite mer i samklang med våra resande rötter,” Fischer tillägger.

Erkänner behovet av att sträcka sin finansiering så länge som möjligt, eller “åtminstone tills vi hade lanserat betaversionen av Maptia” Sanders, Miller, och Fischer senare klev ut ur start ekokammare att finna sig omgiven av lokala fiskare och besöker surfare i en liten by på Marockos Atlantkust.

Marocko: start vägen mindre reste

3D Printing, 3D-utskrifter händerna på:? Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

“I Taghazout, kostnader för vår hyra och kontorslokaler var en bråkdel av vad vi skulle ha betalat i en större europeisk stad,” Miller, Maptia organisationen av marknaden och chef för samhället, säger.

Dessutom, tillägger Miller, “vid den tidpunkten, alla vi verkligen behövde var en relativt snabb Internetuppkoppling och en plats där vi kunde vara 100 procent fokuserat på att bygga den första versionen av Maptia.”

Att resa på turistvisum, var laget snart installeras i en ny HQ med havsutsikt och en takterrass. Framme i Taghazout en vecka före de andra, hade Miller hittat havet pärla som ett resultat av bokstavligen knackar på dörrar för att se vad som fanns tillgängligt. “Det skulle ha varit möjligt att förboka någonstans,” Miller säger, “men kostnaden skulle ha varit mycket högre.

Kanske ännu viktigare för tech baserade företagare innebar detta konkret tillvägagångssätt också att de kunde kontrollera anslutning av potentiella platser också. “Inte alla lägenheter på platser som Taghazout är utrustade med bredband,” Miller varnar “, så det är definitivt värt att bekräfta detta i förväg innan några åtaganden.

Använda stolar och skrivbord haggled från en närliggande scrapyard, laget sedan tillbringade de kommande elva månader som arbetar på platsen, pausa ibland att umgås med passerande företagare eller att göra sin vecko pilgrimsfärd till den lokala marknaden på “Banana Village” för att hålla maten bill ner till $ 10 per person per vecka.

bredare fördelar

Bortsett från att tillåta laget att sträcka ut sina återstående budgeten, det fanns andra fördelar för flytten. “Att vara i Marocko tillät oss att få en känsla av klarhet och perspektiv som vi klev bort från den intensiva amerikanska start ekosystem”, Sanders säger.

I Marocko,. “Det är viktigt, tillägger hon,” liv och arbete beat till en mycket annorlunda tempo från ofta hektiska startkultur i USA på grund som någon som har varit en start grundare vet, kan det vara oerhört svårt att stänga när det finns en oändlig lista med saker som du bör göra för att flytta ditt företag eller produkt framåt och nå det kittlande nästa milstolpe.

Miller instämmer, belyser hur som i Taghazout “omgiven oss med olika sätt att hålla vårt perspektiv och uppmuntrade oss att ta ledigt -. Från vandring till taket yoga, till surfa”

Utmaningar

Men han noterar också att denna erfarenhet var inte nödvändigtvis utan dess mer testning aspekter.

Bredband hastighet var bättre än väntat “, på mellan 4Mbps och 10Mbps, säger Miller. Däremot kan det vara frustrerande när” varje par veckor vi var tvungna att sakta ner när en tung regnstorm tog ut strömmen och internet.

Han betonade också andra viktiga faktorer från eventuella entreprenörer tänker följa i deras fotspår, inklusive språk (lokalbefolkningen talade en blandning av Berber, arabiska och franska), flexibilitet (det finns en stor skillnad laget samtycker mellan “marockanska tid” och “Seattle tid) och säsongs.

Vi hade inte air-con i Taghazout, “Miller minns”, och i Marocko somrarna få ganska varmt, över 40 grader Celsius på några dagar. Att det för mer än tio månader, vi svettas ut en lång varm sommar.

Lärdomar

Ser tillbaka på sin marockanska erfarenhet, säger Miller “isoleras från start samhället var ett tveeggat svärd.”

Av de personer de mötte från “utbrända stadslevande entreprenörer [genom att] digitala nomader passerar Taghazout själv och [ofta] vistas allt från en vecka till några månader, allt var bara passerar igenom.”

Som ett resultat, “å ena sidan, är det fantastiskt för en tid att fokusera och inte distraheras av tech meetups och händelser, men å andra sidan tror jag att mer än 12 månader eller om du inte är i en mycket produkt fokuserad fas kan det vara något isolerande. ”

För att kompensera denna risk, rekommenderade gruppen ett antal verktyg för distribuerade team, som de curerad av produkt Hunt, liksom nya communities – som HashtagNomads – som förbinder digitala nomader med varandra.

Framtida planer

När det gäller själva laget, “nu Maptia offentligt lanserade vi kommer definitivt värde vara en aktiv del av en offline kreativa och företagande gemenskap”, Sanders säger.

För att hjälpa dem att uppnå denna ambition, planerar de att röra sig ännu en gång i början av 2015. “För första halvan av nästa år kommer vi att vara belägen i den kreativa staden Bristol i Storbritannien,” Sanders berättar “och sedan för andra halvan av 2015 hoppas vi att flytta till Bali eller någon annanstans i Asien, vilket skulle vara den femte kontinenten på vår start äventyr.

Varhelst de hamnar, går denna start aptit för äventyr inte ser ut som det kommer att vara uttömda när som helst snart.

startups

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?