Fujitsu köper Toshibas andel i en gemensam mobil satsning

Fujitsu och Toshiba har slutat sin mobil joint venture för att utveckla och sälja mobiltelefoner till lokala aktörer, med den tidigare köp över senares 19,9 procent av aktierna.

Enligt ett pressmeddelande från Fujitsu på måndag, var Fujitsu Toshiba Mobile Communications satsning inrättades 2010 för att utveckla och sälja mobiltelefoner för KDDI och andra flygbolag. Fujitsu ägde 80,1 procent i företaget, medan Toshiba ägde resten, förklarade det.

Med utköpet av Toshibas aktier, Fujitsu döptes företaget till Fujitsu Mobile Communications och etablerade det som ett helägt dotterbolag till 1 april 2012. Den nya affärsenheten kommer att ha cirka 300 anställda, och kommer att fokusera på design, utveckling, och försäljning av mobiltelefoner, sa det.

När det gemensamma företaget för första gången ställa upp i juni 2010, de två företagen sade att de hoppades att fusionen skulle göra dem “den ledande leverantören av mobiltelefoner i Japan” och byt Sharp som bästa producent.

På måndagen var lokal rival Panasonic rapporterats vara överväger att lägga ut sin lokal mobiltelefon produktion till Peking och Malaysia även den avsåg att gå bortom de tuffa inhemska marknadsförhållanden och rikta utländska marknader som Europa i stället.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus