Gemalto: Våra SIM-kort är säkra, trots NSA hacka anspråk

Den GCHQ huvudkontor i Cheltenham, Storbritannien. Försvarsministeriet SIM-kort tillverkare Gemalto har sagt sina produkter – som används i mobiltelefoner, bankkort och pass – är säkra, trots påståenden om att NSA och GCHQ hackade sitt nätverk för att stjäla krypteringsnycklar i ett försök att avlyssna mobiltelefon samtal runt om i världen.

En berättelse publicerad av The Intercept – bygger på dokument från NSA-entreprenör som blev whistleblower Edward Snowden – hävdade att en grupp bestående av NSA och GCHQ personal hackat sig in Gemalto nätverk för att stjäla krypteringsnycklar används för att skydda integriteten för mobil kommunikation av miljarder Av människor.

Tecken var att säkerheten började avta som ett hinder för moln adoption. Det var tills Edward Snowden s avslöjanden om NSA: s PRISM datagruvdrift.

Som svar Gemalto sa att det är “ägnar de resurser som krävs för att undersöka och förstå innebörden av dessa sofistikerade tekniker” och sade inledande slutsatser “redan indikerar att Gemalto SIM produkter (liksom bankkort, pass och andra produkter och plattformar) är säkra “och att som ett resultat av företaget” inte förväntar sig att uthärda en betydande ekonomisk påverka “.

Företaget sade att det kommer att avslöja resultaten av sina undersökningar i en presskonferens onsdagen den 25 februari.

Gemalto producerar inbyggd programvara på chips som används i internetbanker och elektroniska identitet autentisering. Det gör också upp till två miljarder SIM-kort varje år, som levereras till 450 mobila nätoperatörer över hela världen och var den uppenbara målet för spion myndigheternas påstådda ansträngningar.

Enligt Snowden dokument, Storbritanniens övervakningsbyrå GCHQ och USA: s NSA slagit upp under 2010 och 2011 för att penetrera Gemalto interna nätverk och stjäla krypteringsnycklar som skulle göra det möjligt för organisationer att övervaka mobilkommunikation.

Vidare läsning

Gemalto öppnar utredning SIM-kort hacka av NSA, GCHQ, Hacking riktlinjer för brittiska spioner offentliggörs, Inuti hemliga digitala kapprustningen: inför hotet av en global cyberwar, Infamous Regin malware kopplat till spionera verktyg som används av NSA, fem ögon intelligens, UK “som används denial of service” mot Anonymous, GCHQ mörka konst: Läckta dokument avslöjar nätet manipulation, Facebook, YouTube snooping

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund