It-brott kostar företagen AU $ 600.000 per år: Dell

Online brott mot säkerheten kostar australiska företag i genomsnitt nästan AU $ 600.000 per år, enligt Dell Softwares senaste globala säkerhetsundersökning.

Rapporten, som omfattade 1440 intervjuer under oktober och november 2013 visar att nästan en av 10 (9 procent) australiska företag förlorar upp till AU $ 5.000.000 årligen. Men i jämförelse med det globala genomsnittet, Dell sade att det är förhållandevis låg, som internationella företag rapporterar att förlora AU $ 917.800 per år.

Dessutom, mer än hälften (58 procent) av australiska företag rapporterade en cyberbreach under de senaste 12 månaderna. På frågan om orsaken till deras sista cyberattack, 40 procent av de tillfrågade sade att det var en utanför attack, medan 24 procent upplevde en skadlig kod eller virus intrång. Man noterade femte att deras senaste attacken var ett resultat av mobil enhet sårbarhet.

Men 30 procent av de tillfrågade företagen sade att de fortfarande osäker på sin förmåga att bekämpa hot mot säkerheten.

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

Dell sade australiska företag är kända för att vara den långsammaste att reagera på säkerhetsöverträdelser, tar i genomsnitt 10 timmar för att identifiera källan – den längsta av alla undersökta nation – och ta ytterligare fem timmar att inleda någon åtgärd när brott har upptäckts kontra det globala genomsnittet på sju timmar för att detektera ett brott.

Dell Software Australien general manager Ian Hodge sade mer medvetenhet behöver höjas när det gäller säkerhet för att företag att vara bättre förberedda, särskilt med tanke på hur sofistikerade hot blivit.

“Det finns fortfarande en oroande brist på förståelse och medvetenhet om den typ av påverkan och skada som orsakas av dessa hot som kan komma från båda sidor av en organisations omkrets”, sade han.

Som ett resultat, tror vi behövs en ny säkerhets strategi – en som är inbäddad i tyget av mjukvara, för tillträde till varje applikation och skydda alla enheter, både inom och utanför ett företagsnätverk.

Först då kommer organisationer har en chans att hålla ett steg före dessa epidemiska hot som avsevärt kan skada deras nätverk.

Sextio procent av australiska tillfrågade sade att de har ökat sina utgifter för utbildning av anställda inom de senaste 12 månaderna, medan 57 procent tror säkerhetsutbildning för både nya och nuvarande anställda är en prioritet. Samtidigt har 40 procent av australiska företag ökade utgifter i övervakningstjänster under det senaste året.

Samtidigt vissa av de tillfrågade tror att omstrukturera IT-processer för att bli mer samarbete med andra avdelningar är en lösning för att ligga steget före de kommande säkerhetshot. Av de tillfrågade, 64 procent av australierna överens med 85 procent av företagen i USA, men 43 procent av företagen i Storbritannien och 45 procent av kanadensiska företag var minst övertygade detta skulle vara nödvändigt.

I framtiden, sade australiska IT beslutsfattare de kommer att hålla ett vakande öga på tre nycklar områden som de tror kommer att vara topp säkerhetsfrågor under de kommande fem åren: BYOD, moln, och internet. För närvarande har 42 procent av australiska företag som inrättats säkerhetspolicy runt BYOD, medan 50 procent är för närvarande använder e-postsäkerhet i ett försök att förhindra externa attacker åtkomst till nätverket via denna vektor.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund