Kina att rida e-bok våg

Kina har haft en tidig start till den digitala boken eran, men det finns luckor i branschen som regeringen hoppas att stänga eftersom det bidrar till digitalisering av innehåll. Utländska företag som Amazon.com hoppas också att kapitalisera på den växande kinesiska intresset för e-böcker.

Enligt en rapport från China Daily på onsdagen landets e-publicering marknaden var värd 137.7 miljarder yuan (US $ 21,7 miljarder) under 2011. Denna marknad växer eftersom 38,6 procent av kineser i åldern 18-70 läsa med, elektronisk bokläsare, medan “hundratals miljoner människor” läsa böcker på sina mobiltelefoner, sade Liu Binjie, chef för den allmänna administrationen för press och publikationer, i rapporten.

“Vi är på ett avgörande skede av övergången till den digitala tidsåldern”, konstaterade Liu.

Han tillade att det finns bransch brister men som starten digitala böcker leddes av teknikföretag i stället för, bokförläggare. Detta lämnar en klyfta mellan innehållsleverantörer och tjänsteplattformar, säger regissören.

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard

Företag som Amazon.com hoppas att fylla denna lucka dock med företagets vice vd Jon Fine säger han “lockade” till publicering i andra språk, som kinesiska och det vill etablera en stor samarbete för att föra sina böcker till landet och att få kinesiska berättelser till andra marknader.

“Jag såg otroligt fokus och uppmärksamhet på varje nivå på digitalisering i Kina. De politiska beslutsfattarna, förläggare, författare, läsare, alla tänker på det,” Fine berättade China Daily.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard