Kinas svar på Google, har Baidu Glas stil prototyp på gång

Kinesiska sök fast Baidu har bekräftat att den fungerar på en Google Glass-liknande prototyp under projektnamnet Baidu Eye, men det har inga planer på att kommersialisera den ännu.

“Baidu Eye (bara ett internt projekt kodnamn) är fortfarande bara i interna tester,” Baidu chef för internationell kommunikation Kaiser Kuo berättade webbplatsen via e-post.

“Vi har inte fattat beslut om huruvida detta kommer att vara produktifierad och gå till marknaden”, säger han.

Baidu hade ingen kommentar om marknadspotentialen i Kina för enheten, eller om den har testat det med externa utvecklare ännu.

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Kinas största sökmotor bekräftade projektet efter rapporterade kinesiska medier att det fungerade med amerikanska chipmaker Qualcomm på en enhet som det hoppades skulle ha en batteritid på upp till 12 timmar.

Baidu Eye enheten har enligt uppgift en liten LCD, röststyrning, bildigenkänning och benledning, som används i vissa hörapparater att överföra ljud via ben i skallen.

Produkten, som kallas Baidu Eye, kommer som första av Googles $ 1500 Explorer Edition; Glas förväntas rulla av monteringsbandet.

Som Google, var det kinesiska sökföretaget en sen aktör till mobil, lanserar sin Android kluven OS, Baidu Yi, 2011. Men nyligen har det gjorts framsteg med sub- $ 160 smartphones – en viktig kategori på den kinesiska marknaden och kan också hjälpa rikta Baidu search intäkter med konsumenternas övergång till mobil.

Baidu omdöpt Yi maj förra året till Cloud Smart Terminal Platform med lanseringen av Changhong H5018 smartphone och i december, Lenovo släppte LePhone A586, kör Baidu OS med program tillgängliga från Baidu moln Store. Dell har också en enhet som kör operativsystemet.

Kuo sade till Reuters att “vi experimenterar med varje typ av teknik som är relaterad till sök”, som företaget är starkt beroende av inkomster.

I februari, Baidu rapporterade en nedgång i intäktsökning med analytiker notera ökad konkurrens från Qihoo och konsumenter “flytta bort från Baidu kärnintäktsströmmar från skrivbordssökning till mobilen.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus